15 aprilie 2014

Tortellini cu spanac si ricotta

Pastele sunt, de departe, preferatele mele. Cele mai bune paste pe care le-am mancat in viata mea au fost niste tortellini con ricotta e spinaci, servite in Sicilia, intr-un restaurant de familie. Am luat masa aproape zilnic pe durata vacantei in acel restaurant, deoarece aveau paste delicoase. Chiar si asa nu am reusit sa incerc toate pastele din meniu (vacanta nefiind suficient de lunga). Dintre toate, preferatele mele au fost tortellini cu spanac si ricotta. 

Am incercat sa reproduc acele paste si au iesit foarte bune. Si, de cate ori le prepar, simt gustul acelor zile de vacanta...

Recunosc ca trisez folosind tortellini cumparati, dar incerc mereu sa cumpar unii de cea mai buna calitate. Si ma gandesc ca intr-o buna zi o sa ii prepar chiar eu. Am sa va dau de stire atunci...

Tortellini cu spanac si ricotta

Ingrediente:
  • 250 grame tortellini cu spanac si ricotta
  • 50 grame de unt
  • 150 grame smantana pentru gatit
  • 50 grame mozarella rasa
  • frunze de busuioc proaspat
  • 1 catel de usturoi
  • 1-2 linguri de parmezan proaspat ras
  • 4-5 rosii cherry
  • sare, piper alb
Mod de preparare:

Pune untul intr-o tigaie mare. Cand acesta s-a incalzit adauga usturoiul taiat sferturi si busuiocul si lasa-le impreuna un minut, pentru a-si lasa aromele. Adauga smantana, adu-o la punctul de fierbere, apoi adauga mozarella. Cand mozarella s-a topit, sosul este gata. Aduga sare si piper dupa gust.

Separat fierbe pastele in apa cu sare, dupa instructiunile de pe ambalaj. Cand sunt gata scurge-le intr-o sita si rastoarna-le in tigaie, amestecand cu grija pentru a permite pastelor sa se acopere uniform cu sosul, fara insa sa se farame.

Adauga cateva jumatati de rosii cherry si o lingura de parmezan proaspat ras in farfurie la servire.

Simplu si delicios!



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu