10 iulie 2014

Sparanghel cu sos alb

O garnitura fina, sau, de ce nu, un aperitiv delicios. Indiferent de alegere, sparanghelul cu sos alb este gustos, sanatos si foarte usor de preparat.

sparanghel

Ingrediente:
  • 20 de fire de sparanghel verde
  • 50 grame de unt
  • 1-2 linguri de ulei de masline
  • 2 catei de usturoi, taiati in sferturi, pe lungime
  • 1/2 lamaie (optional)
  • 100 grame de smantana pentru gatit
  • 50 grame de branza cu mucegai 
  • sare
Mod de preparare:

Curata sparanghelul inlaturand partea fibroasa. Pentru a stii cat din sparanghel trebuie sa inlaturi, apuca simplu firul de sparanghel din ambele capete si indoaie-l. El se va rupe, in mod natural, exact unde se termina partea fibroasa.

Fierbe sparanghelul in apa cu sare timp de 4 minute, nu mai mult! Trece-l apoi imediat printr-un jet de apa rece.
Incinge uleiul si jumatate din cantitatea de unt (25 de grame), adauga usturoiul apoi trece firele de sparanghel prin acest amestec (saltandu-le sau intorcandu-le pe ambele parti timp de 1-2 minute). Poti adauga, optional, si cativa stropi de zeama de lamaie. Scoate apoi sparanghelul pe un servetel de hartie, inainte de a-l aseza pe platoul de servire.

Amesteca restul de unt cu smantana si branza cu mucegai si lasa-le pe foc timp de 4-5 minute. Toarna sosul astfel obtinut peste sparanghel, chiar inainte de a-l servi.

Pofta buna!



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu