18 aprilie 2014

Legume la tigaie

Legumele la tigaie sunt delicioase, sanatoase, usor de gatit si le poti servi alaturi de carne, fara sa iti faci probleme pentru silueta. Te-am convins? Iata si reteta pentru doua persoane:

Legume la tigaie

Ingrediente:
  • 250 grame de ciuperci
  • 1/2 ardei galben
  • 1/2 ardei verde
  • 1/2 ardei rosu (dupa cum se vede in fotografie, eu nu am avut ardei rosu, dar ce bine ar fi aratat daca as fi avut)
  • 1/2 dovlecel
  • doua linguri ulei de masline
  • 3 catei de usturoi, taiati in sferturi, pe lungime
  • cateva picaturi de sos de soia
  • cateva frunze de rucola (optional)
  • sare, piper
Mod de preparare:

Incinge uleiul intr-o tigaie si lasa usturoiul in uleiul incins 20 de secunde, cat sa isi lase aroma. Adauga apoi ciupercile si un praf de sare si lasa-le pana cand s-a evaporat aproape toata apa lasata de ciuperci. Adauga apoi ardeiul taiat fasii subtiri si dovlecelul taiat rondele. Nu trebuie sa mai lasi decat cateva minute, astfel incat legumele sa nu se inmoaie prea mult. La final toarna cateva picaturi de sos de soia si adauga piper dupa gust. Dupa ce ai luat tigaia de pe foc arunca deasupra amestecului de legume cateva frunze de rucola. 

Poti servi legumele acestea impreuna cu aproape orice fel de friptura sau peste.

Legume la tigaie

Legume la tigaie


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu