Placinta cu branza sarata este o
gustare potrivita pentru orice moment din zi. Reteta este simpla, eu am
facut-o cu foi de placinta cumparate.
Ingrediente:
- 8 foi de placinta
- 400 g de branza sarata (telemea)
- 400 grame de branza de vaci
- 200 ml de smantana pentru gatit
- 1/2 cescuta de ulei
- 5 oua
- 100 ml iaurt
- 20 grame de unt
Intr-un castron sparge patru oua, adauga branza sarata maruntita, branza de vaci si smantana. Amesteca bine toate ingredientele.
Unge cu unt vasul in care vei coace placinta. Asaza prima foaie de placinta in tava. Unge bine cu ulei foaia respectiva cu ajutorul unei pensule. Asaza deasupra a doua foaie de placinta si unge-o, la fel, cu ulei. Adauga 1/3 din compozitie peste care asezi alte doua foi de placinta unse fiecare in parte cu ulei si repeta procedeul pana cand termini branza si foile de placinta.
Bate un galbenus de ou cu iaurtul si unge placinta cu acest amestec inainte de a o introduce in cuptor.
Lasa placinta in cuptorul incalzit la 180 grade aproximativ 45 de minute sau pana se rumeneste frumos.
Este la fel de buna si calda si rece.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu