13 aprilie 2014

Cheesecake cu fructe de padure (fara coacere)

Un desert spectaculos si usor de preparat. 
Cheesecake este prajitura mea preferata, o aleg cel mai adesea cand doresc un desert.

Reteta aceasta o am de la draga mea prietena, Oana. Este o varianta de cheesecake fara coacere, foarte potrivita daca ai invitati la masa. Sigur nu ii vei dezamagi.

Cheesecake cu fructe de padure (fara coacere)

Ingrediente:
  • 200 grame de biscuiti (digestivi)
  • 100 grame de unt
  • 500 grame de crema de branza (ex. Philadelphia) sau branza proaspata de vaci
  • 250 grame de mascarpone
  • 200 ml de frisca
  • 150 grame de zahar pudra
  • zeama de la un lime
  • coaja de la o lamaie
  • 250 grame fructe de padure
  • 10 grame gelatina
  • 1 plic zahar vanilat
Mod de preparare:

Pentru blat zdrobeste biscuitii (cel mai usor o faci cu blender-ul sau robotul de bucatarie) si amesteca-i cu untul topit. Asaza compozitia pe fundul unei forme de tort cu pereti detasabili, pe care ai asezat in prealabil hartie de copt. Preseaza cu o lingura sau o spatula pentru a obtine o suprafata uniforma. Se baga la frigider sau, daca iti place un blat mai crocant, il poti baga la cuptor, la 180 grade, pentru 10 minute, inainte de a-l da la rece.

Pentru compozitie amesteca mai intai crema de branza cu mascarpone, apoi si cu zaharul pudra, zaharul vanilat, zeama de lime si coaja de lamaie. Cand amestecul a devenit cremos adauga frisca si amesteca usor. La final adauga gelatina bine dizolvata conform instructiunilor de pe ambalaj.

Toarna amestecul format peste blat si niveleaza-l cu o spatula.

Se baga la rece pentru cel putin patru - cinci ore, timp in care se va inchega. Scoate-l cu mare grija din forma detasabila, pentru a nu se crapa.

Adauga fructele de padure doar dupa ce tortul s-a inchegat. In cazul in care folosesti fructe congelate, ai grija sa le dezgheti din timp, si sa le lasi foarte bine sa se scurga inainte de a le aseza pe tort. Optional poti dizolva 2-3 grame de gelatina in siropul lasat de fructe si sa il torni peste tort, dupa care mai dai pentru o ora la frigider.

Pofta buna!

Cheesecake cu fructe de padure (fara coacere)



6 comentarii: