16 aprilie 2014

Pui cu ciuperci la cuptor

Un preparat apetisant pentru un pranz de weekend. Sau pentru o cina.


Pui cu ciuperci la cuptor

Ingrediente:
  • 500 grame de piept de pui
  • 250 grame de ciuperci champignon taiate felii
  • 2 cartofi mici
  • 250 grame de smantana pentru gatit
  • 1 ceapa tocata
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri ulei
  • 100 grame cascaval ras
  • sare, piper
Mod de preparare:

Fierbe cartofii taiati cubulete. Dupa ce i-ai fiert asaza-i intr-un vas termorezistent, putin mai inaltut (in care vei da preparatul la cuptor)

Caleste ceapa in ulei timp de doua minute, adauga ciupercile si lasa-le impreuna pe foc, amestecand ocazional, pana cand scade apa lasata de ciuperci. Adauga smantana amestecata cu faina si sare dupa gust si mai lasa-le 8-10 minute, amestecand mereu. Toarna aceasta compozitie peste cartofi, in vasul termorezistent.

Taie pieptul de pui in fasii subtiri, asezoneaza-l cu sare si piper si rumeneste-l pe ambele parti intr-o tigaie, folosind, eventual cativa stropi de ulei. Adauga-l in vasul termorezistent, peste ingredientele asezate anterior.

Adauga deasupra cascavalul ras si introdu vasul in cuptor pentru 10-15 minute.

Orneaza cu patrunjel inainte de servire.

Pofta buna!
 

Pui cu ciuperci la cuptor

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu