Un preparat apetisant pentru un pranz de weekend. Sau pentru o cina.
Ingrediente:
- 500 grame de piept de pui
- 250 grame de ciuperci champignon taiate felii
- 2 cartofi mici
- 250 grame de smantana pentru gatit
- 1 ceapa tocata
- 1 lingura faina
- 2 linguri ulei
- 100 grame cascaval ras
- sare, piper
Fierbe cartofii taiati cubulete. Dupa ce i-ai fiert asaza-i intr-un vas termorezistent, putin mai inaltut (in care vei da preparatul la cuptor)
Caleste ceapa in ulei timp de doua minute, adauga ciupercile si lasa-le impreuna pe foc, amestecand ocazional, pana cand scade apa lasata de ciuperci. Adauga smantana amestecata cu faina si sare dupa gust si mai lasa-le 8-10 minute, amestecand mereu. Toarna aceasta compozitie peste cartofi, in vasul termorezistent.
Taie pieptul de pui in fasii subtiri, asezoneaza-l cu sare si piper si rumeneste-l pe ambele parti intr-o tigaie, folosind, eventual cativa stropi de ulei. Adauga-l in vasul termorezistent, peste ingredientele asezate anterior.
Adauga deasupra cascavalul ras si introdu vasul in cuptor pentru 10-15 minute.
Orneaza cu patrunjel inainte de servire.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu