Pestele cu sos de menta este felul de mancare preferat al prietenului meu, de aceea il gatim regulat. Reteta am obtinut-o de la un bucatar din Rodos, dupa ce i-am marturisit ca pestele lui este cel mai bun peste pe care l-am mancat vreodata.
Reteta originala este pentru dorada, dar noi am preparat pe aceeasi reteta si biban de mare, ba chiar si pastrav, cu rezultate la fel de bune.
- 2 pesti de aproximativ 400 g fiecare
- 100-120 ml de ulei de masline
- frunzele de pe 6-7 fire de menta
- trei-patru linguri cu diverse frunze aromate (busuioc, rozmarin, patrunjel) pentru aromarea pestelui
- zeama de la un lime
- 1-2 lamai taiate felii
- 1 lingura de faina (optional)
- sare
Curata bine pestele. Sareaza-l si unge-l cu o parte din uleiul de masline atat pe exterior cat si in interior. Introdu in interiorul fiecarui peste frunzele aromate (mai putin menta) si cate 3 felii de lamaie. Baga-l in cuptorul preincalzit pentru 25-30 minute.
Cat timp pestele este in cuptor, prepara sosul de menta. Toaca frunzele de menta cu ajutorul blender-ului sau a robotului de bucatarie si amesteca-le cu un praf de sare, zeama de lime si aproximativ 100 ml de ulei. Optional poti adauga si o lingura de faina.
Cand pestele este copt, scoate frunzele aromate si lamaia din interiorul lui, asaza-l pe farfurii si acopera-l cu sosul de menta.
Il poti servi cu garnitura de cartofi sau broccoli sau alte legume.
Delicios!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu