17 aprilie 2014

Peste la cuptor cu sos de menta

Pestele cu sos de menta este felul de mancare preferat al prietenului meu, de aceea il gatim regulat. Reteta am obtinut-o de la un bucatar din Rodos, dupa ce i-am marturisit ca pestele lui este cel mai bun peste pe care l-am mancat vreodata.

Reteta originala este pentru dorada, dar noi am preparat pe aceeasi reteta si biban de mare, ba chiar si pastrav, cu rezultate la fel de bune.

Peste la cuptor cu sos de menta

Ingrediente:
  • 2 pesti de aproximativ 400 g fiecare
  • 100-120 ml de ulei de masline
  • frunzele de pe 6-7 fire de menta
  • trei-patru linguri cu diverse frunze aromate (busuioc, rozmarin, patrunjel) pentru aromarea pestelui
  • zeama de la un lime
  • 1-2 lamai taiate felii
  • 1 lingura de faina (optional)
  • sare
Mod de preparare:

Curata bine pestele. Sareaza-l si unge-l cu o parte din uleiul de masline atat pe exterior cat si in interior. Introdu in interiorul fiecarui peste frunzele aromate (mai putin menta) si cate 3 felii de lamaie. Baga-l in cuptorul preincalzit pentru 25-30 minute.

Cat timp pestele este in cuptor, prepara sosul de menta. Toaca frunzele de menta cu ajutorul blender-ului sau a robotului de bucatarie si amesteca-le cu un praf de sare, zeama de lime si aproximativ 100 ml de ulei. Optional poti adauga si o lingura de faina.

Cand pestele este copt, scoate frunzele aromate si lamaia din interiorul lui, asaza-l pe farfurii si acopera-l cu sosul de menta.

Il poti servi cu garnitura de cartofi sau broccoli sau alte legume.

Delicios!

Peste la cuptor cu sos de menta

Peste la cuptor cu sos de menta

Peste la cuptor cu sos de menta

Peste la cuptor cu sos de menta

Peste la cuptor cu sos de menta

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu