11 aprilie 2014

Pad Thai

Gustul mancarii thailandeze... de neegalat! 
Cand ma gandesc la mancare thailandeza, cateva feluri imi vin imediat in minte. Primul este cu siguranta Pad Thai.

Au trecut mai bine de doi ani intre ziua in care am mancat pentru prima data Pad Thai si ziua in care am hotarat sa incerc sa prepar eu insami acest fel de mancare. Eram descurajata de complexitatea retetei si de dificultatea procurarii ingredientelor. Acum imi dau seama ca nu este asa de complicat de preparat, si ca ingredientele din aceasta reteta le poti gasi in supermarket, asa ca te sfatuiesc si pe tine sa incerci.

Si, ca sa te conving, te invit sa vezi reteta Pad Thai prezentata de Jet Tila, bucatarul care pe mine m-a convins ca mancarea asiatica nu este asa de greu de gatit cum credeam...

Click aici pentru a vizualiza Jet Tila youtube video

Pad Thai

Ingrediente:
  • 150 grame taitei de orez
  • 120 grame piept de pui, taiat felii foarte subtiri
  • 8 creveti
  • 120 ml sos Pad Thai cumparat sau, pentru a-l prepara chiar voi, amestecati urmatoarele ingrediente:
        • 4 linguri de zahar
        • zeama de la doua limete (sau cinci linguri pasta de tamarind)
        • 2 linguri de sos de peste (sau, in lipsa, sos de soia)
        • pasta de ardei iute, dupa gust
  • 2 linguri de ulei
  • 4 catei de usturoi maruntiti
  • 100 grame tofu taiat cubulete
  • 2 oua
  • 100 grame de alune caju pisate
  • 4 fire de ceapa verde (doar partea verde, taiata in bucati de aproximativ 4 cm)
  • Doua cesti de muguri de fasole mung (ii poti cumpara, sau ii poti creste chiar tu, dupa cum ne invata Codruta, pe blogul ei)
Pad Thai

Mod de preparare:

Inmoaie taiteii in apa pentru 10 minute. Scurge-i si pune-i deoparte.

Este important sa ai la indemana toate ingredientele, deja pregatite, cand incingi wok-ul, caci, odata pornita prepararea, nu te mai poti opri.
Practic vei adauga toate ingredientele in aproximativ 5-6 minute, deci nu iti poti permite intreruperi.

Incinge wok-ul (sau o tigaie inalta) si toarna uleiul. Cand acesta s-a incins adaugi urmatoarele ingredientele, pe rand, lasandu-l pe fiecare dintre ele in centrul wok-ului pentru aproximativ 20-30 de secunde, dupa care il impingi catre exterior, facand loc urmatorului. Adauga, pe rand, usturoiul, tofu, pieptul de pui, crevetii, ouale. 
Adauga apoi taietii si amesteca-le bine cu restul ingredientelor din wok. Dupa aproape un minut adauga sosul si le mai lasi impreuna pentru jumatate de minut inainte de a adauga o ceasca de muguri de fasole si jumatate din cantitatea de ceapa verde. Acopera-le pe acestea din urma cu taiteii, pentru a le innabusi, timp de 30 de secunde.
La final adauga o mana de alune pisate, amesteca-le cu restul ingredientelor din wok si in jumatate de minut poti lua wok-ul de pe foc.

Rastoarna continutul wok-ului pe un platou, lasand loc intr-o parte a acestuia pentru cea de-a doua ceasca de muguri de fasole (cruzi) si pentru restul de ceapa verde. Adauga o mana de alune pisate deasupra si poti servi.

Pofta buna!

Pad Thai



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu