13 aprilie 2014

Prajitura cu mere

O bunatate de prajitura cu mere, frageda si aromata.

Prajitura cu mere

Ingrediente:
  • Pentru aluat
      • 200 grame de unt
      • 100 grame de smantana
      • 500 grame de faina
      • 1/2 plic praf de copt
      • 100 grame de zahar pudra
      • 1 galbenus de ou
  • Pentru umplutura
      • 1 kg de mere
      • 2 linguri de zahar
      • 100 grame de nuci pisate
      • 1 lingura de scortisoara macinata
Mod de preparare:

Pentru aluat amesteca untul cu zaharul si galbenusul de ou. Adauga faina impreuna cu praful de copt si smantana. Framanta un aluat pe care il lasi la frigider aproximativ o ora.

Intre timp curata merele de coaja si da-le prin razatoare. Amesteca-le cu zaharul si scortisoara si pune-le pe foc pana scade aproape toata zeama. Adauga miezul de nuca pisata.

Scoate aluatul de la rece si intinde doua foi. Adauga merele pe mijlocul foilor si ruleaza cu grija. Asaza prajiturile in tava de copt in care ai asezat in prealabil hartie de copt.

Coace-le aproximativ 40 minute la 180 de grade.

Taie prajitura doar dupa ce s-a racorit si serveste-o pudrata cu zahar.

Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu