Somonul are un gust aparte,
deosebit de cel al oricarui alt peste. Se spune ca este foarte sanatos,
in special datorita continutului mare de acizi grasi Omega 3. Eu sunt
sigura insa ca este foarte gustos.
Eu il prepar la cuptor, in folie de aluminiu. Este gata rapid si nu miroase deloc in bucatarie.
In general prefer medalioanele de somon,
in Bratislava insa nu gasesc medalioane, astfel incat de cand sunt aici
cumpar file de somon. La fel de gustos, dar mai putin aspectuos, dupa
parerea mea.
Ingrediente:
- 2 medalioane de somon (sau doua bucati file de somon, de aproximativ 250 grame fiecare)
- 1-2 lamai, taiate felii
- 2 crengute de rozmarin
- cateva frunze de patrunjel
- ulei de masline
- sare, piper
Unge bine bucatile de peste cu ulei de masline si asezoneaza-le cu sare si piper.
Pregateste doua bucati de folie de aluminiu, cu dimensiuni de aproximativ doua ori si jumatate latimea medalioanelor. Asaza felii de lamaie pe mijlocul foliilor. Asaza deasupra acestora medalioanele de peste. Pune deasupra lor crengutele de rozmarin si frunzele de patrunjel. In cazul in care folosesti file (si nu medalion) de somon, bucata se va aseza cu pielea in jos si in acest caz vei pune felii de lamaie si deasupra pestelui. Adu apoi marginile foliei una peste alta si indoaie-le.
Pune pestele intr-o tava si da-l la cuptorul incalzit in prealabil. Lasa astfel in cuptor aproximativ 20 de minute. Desfa apoi capetele foliei de aluminiu si descopera pestele (da la o parte si feliile de lamaie, in cazul in care prepari file) si mai lasa aproximativ alte 10 minute in cuptor, pana se rumeneste usor.
Se serveste cu garnitura de legume.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu