12 aprilie 2014

Supa de ceapa

Supa de ceapa este un preparat delicios facut cu ingrediente putine si ieftine. 

Te sperie taierea cepii? Am sa iti spun cum am taiat eu 1 kg de ceapa cand am preparat aceasta supa. Cu ochelarii de inot la ochi! Deci, trecand si peste aceasta problema, ce te-ar mai putea opri sa gatesti aceasta supa delicioasa?

Supa de ceapa

Ingrediente:
  • 1 kg de ceapa
  • 50 grame de unt
  • o lingura frunze de rozmarin maruntite
  • 2 catei de usturoi
  • 1 litru supa de vita
  • felii groase de paine proapata
  • cateva linguri de branza Gruyere rasa (o poti inlocui cu parmezan sau chiar cascaval ras)
  • sare
Mod de preparare:

Taie ceapa solzisori. Intr-o cratita topeste untul si arunca cei doi catei de usturoi pentru doar 10-15 secunde, atat cat sa aromeze untul. Adauga apoi ceapa, rozmarinul si o ligurita de sare. Nu te ingrijora ca pare foarte multa ceapa, aceasta va scadea foarte mult. Las-o sa se caleasca la foc mic timp de 30-40 minute, amestecand din cand in cand. Adauga apoi supa de vita si mai lasa sa fiarba vreo 20 minute.

Acopera apoi supa cu felii de paine, presara branza si pune-o la cuptor pana se topeste branza.

Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu