Supa de ceapa este un preparat delicios facut cu ingrediente putine si ieftine.
Te sperie taierea cepii? Am sa iti spun cum am taiat eu 1 kg de ceapa cand am preparat aceasta supa. Cu ochelarii de inot la ochi! Deci, trecand si peste aceasta problema, ce te-ar mai putea opri sa gatesti aceasta supa delicioasa?
Ingrediente:
- 1 kg de ceapa
- 50 grame de unt
- o lingura frunze de rozmarin maruntite
- 2 catei de usturoi
- 1 litru supa de vita
- felii groase de paine proapata
- cateva linguri de branza Gruyere rasa (o poti inlocui cu parmezan sau chiar cascaval ras)
- sare
Taie ceapa solzisori. Intr-o cratita topeste untul si arunca cei doi catei de usturoi pentru doar 10-15 secunde, atat cat sa aromeze untul. Adauga apoi ceapa, rozmarinul si o ligurita de sare. Nu te ingrijora ca pare foarte multa ceapa, aceasta va scadea foarte mult. Las-o sa se caleasca la foc mic timp de 30-40 minute, amestecand din cand in cand. Adauga apoi supa de vita si mai lasa sa fiarba vreo 20 minute.
Acopera apoi supa cu felii de paine, presara branza si pune-o la cuptor pana se topeste branza.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu