1 iunie 2017

Budincă de tapioca și lapte de cocos

Tapioca nu este inca foarte populara in Romania, poate nici in alte tari europene. Poti gasi insa perle de tapioca in magazinele naturiste sau in cele cu produse asiatice.

Budinca de tapioca este gustoasa si se prepara foarte usor. Daca o combini cu fructe va fi cu atat mai delcioasa. Eu am aceasta reteta de la prietena mea Diana, care a copilarit in Asia si stie o multime de retete din acea parte a lumii.


tapioca budinca

Ingrediente (pentru 6 portii)

  • 90 g de perle mici de tapioca 
  • 500 ml de apa 
  • 100 g de zahar
  • 250 ml de lapte de cocos 
  • 1/2 lingurita de sare (sarea nu este optionala, ea face diferenta)
  • 300 g de fructe tropicale, taiate in bucati mici
Mod de preparare

Adu apa la temperatura de fierbere, adauga perlele de tapioca si o lingura de zahar. Amesteca, apoi acopera cratita cu un capac si lasa la foc mic, astfel incat sa fiarba incet. Amesteca din nou peste cinci minute si lasa sa fiarba usor in continuare, pana cand perlele de tapioca devin translucide iar lichidul devine gros si lipicios. Va dura aproximativ inca 15 minute. Perlele de tapioca nu vor deveni total translucide; unele vor ramane alb-opace in centru chiar si atunci cand sunt gatite. Ca sa te asiguri, gusta cu o lingurita si simte daca perlele sunt moi dar usor elastice, fara sa fie dure in centru.

Adauga laptele de cocos si sarea si amesteca. Ia cratita de pe foc. Cat timp amestecul este cald inca, adauga restul de zahar  si amesteca usor, cu grija (o spatula de silicon este ideala in acest scop). Zaharul trebuie sa se dizolve complet.

Lasa budinca sa se raceasca pana la temperatura camerei, apoi da-o sa se raceasca total in frigider. 

In acest timp poti curata si taia fructele.

Serveste budinca rece, in boluri pentru desert, acoperita cu fructele taiate. 

Budinca rezista trei zile in frigider, insa fructele trebuie pregatite doar inainte de servire.

Pofta buna! 

tapioca budinca

tapioca budinca

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu