14 aprilie 2020

Pui adobo

Aceasta este o idee de pui gatit delicios dupa o reteta filipineza.

Pui adobo

Ingrediente

  • 4 pulpe superioare de pui, cu os si piele
  • 75 ml de sos de soia
  • 75 ml de otet de orez
  • 200 ml de lapte de cocos
  • 1 bucata de 3 cm de ghimbir
  • 6 catei de usturoi
  • 150 g de ciuperci (optional)
  • un fir de ceapa verde
  • 1 lime
  • 1 portocala sau 1 mandarina
  • 2 linguri de ulei
Mod de preparare

Pregateste o marinada din sosul de soia, otetul de orez, ghimbirul ras, usturoiul pisat, zeama de lamaie si portocala (sau mandarina). Cresteaza pielea pulpelor de pui in 2-3 locuri si lasa puiul la marinat, in frigider, pentru cel putin 30 de minute.

Scoate bucatile de pui din marinada si prajeste-le usor in ulei, pe ambele parti, intr-o cratita. Adauga ciupercile, marinada si eventual o ceasca de apa. Lasa puiul sa se gateasca timp de 40 de minute. Scoate puiul pe un platou si adauga laptele de cocos peste sosul din cratita. Mai lasa pe foc sosul pentru aproximativ 5 minute (pana cand obtii consistenta potrivita), apoi toarna sosul peste pui, pentru servire.

Decoreaza cu ceapa verde taiata.

Serveste puiul cu orez fiert.


Pofta buna!

Pui adobo

Pui adobo





  

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu