Cele mai potrivite paste pentru aceasta reteta sunt spaghetti. Eu folosesc cel mai adesea midii ca fiind cele mai la indemana scoici. Poti insa folosi si alt tip de scoici sau fructe de mare. Ideal ar fi sa cumperi midii vii, sa le cureti si sa le fierbi chiar tu. Eu insa cumpar de regula scoici deja preparate in sos sau scoici congelate, cu rezultate foarte bune, caz in care reteta de mai jos este gata in 15 minute.
Ingrediente
- 200 g de paste
- 500 g de midii
- 1 ceapa medie
- 3 catei de usturoi
- 2 rosii
- o mana de patrunjel tocat
- 2 linguri de ulei de masline
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare
Fierbe pastele in apa cu sare pentru o perioada mai scurta cu un minut decat timpul recomandat pe ambalaj.
Cresteaza coaja rosiilor si fierbe-le timp de un minut, pentru a le curata usor de coaja. Toaca-le apoi marunt. Toaca ceapa si caleste-o in cele doua linguri de ulei, impreuna cu usturoiul taiat marunt. Adauga sosul scoicilor (fie sosul scoicilor cumparate deja preparate, fie o ceasca din apa in care ai fiert chiar tu scoicile), rosiile tocate, sare, piper si o ceasca din apa in care ai fiert pastele. Lasa-le sa fiarba impreuna timp de 2 minute si adauga apoi o parte din patrunjel.
Amesteca pastele scurse de apa in care au fiert cu sosul preparat si mai lasa-le pe foc timp de un minut.
Adauga peste paste restul de patrunjel si scoicile pentru servire.
Pofta buna!
Cresteaza coaja rosiilor si fierbe-le timp de un minut, pentru a le curata usor de coaja. Toaca-le apoi marunt. Toaca ceapa si caleste-o in cele doua linguri de ulei, impreuna cu usturoiul taiat marunt. Adauga sosul scoicilor (fie sosul scoicilor cumparate deja preparate, fie o ceasca din apa in care ai fiert chiar tu scoicile), rosiile tocate, sare, piper si o ceasca din apa in care ai fiert pastele. Lasa-le sa fiarba impreuna timp de 2 minute si adauga apoi o parte din patrunjel.
Amesteca pastele scurse de apa in care au fiert cu sosul preparat si mai lasa-le pe foc timp de un minut.
Adauga peste paste restul de patrunjel si scoicile pentru servire.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu