Revin cu o noua reteta de cheesecake, cea de-a saptea pe care am experimentat-o si de care sunt mai multumita decat de toate celelalte incercate pana acum. Stiu ca asa spun de fiecare data, dar tocmai aceasta este ideea: sunt bucuroasa sa incerc mereu retete noi, in dorinta de a o gasi pe cea mai buna.
Ce ma incanta la aceasta reteta este faptul ca am eliminat riscul de aparitie al unei crapaturi la suprafata prajiturii (sursa mea prinicpala de stress cand pregatesc un cheesecake in cuptor). Ingredientul miraculos: laptele condensat indulcit.
Iata deci reteta, pentru un de tort cu diametrul de 23 de cm:
Ingrediente
- 250 grame de biscuiti
- 125 grame de unt
- doua conserve de lapte condensat indulcit, de cate 400 de grame fiecare
- 500 de grame de mascarpone (sau 250 grame de mascarpone si 250 grame de ricotta)
- 5-6 fructe de lime
- 2 oua + 2 galbenusuri de ou
Mod de preparare
Pentru blat zdrobeste biscuitii (cel mai usor o faci cu blender-ul sau cu robotul de bucatarie) si amestesca-i cu untul topit. Asaza compozitia pe fundul formei de tort pe care ai tapetat-o cu hartie de copt. Preseaza cu o lingura sau o spatula pentru a obtine o suprafata uniforma. Lasa tava in congelator cam 10 minute sau in frigider aproximativ 30 de minute.
Incinge cuptorul la 160 de grade.
Pregateste amestecul de branza. Amesteca laptele condensat cu branza (mascarpone sau ricotta) si adauga zeama de la 4-5 fructe de lime (e de preferat sa nu reduci numarul acestora; ele nu vor ameliora numai gustul prea dulce dat de cantitatea mare de zahar din laptele condensat, dar vor da si o aroma deosebit de placuta prajiturii). Adauga coaja rasa a unui lime, ouale intregi plus galbenusurile de ou si amesteca totul cu ajutorul unui mixer, la viteza mica, pana cand compozitia devine uniforma. Toarna apoi compozitia peste blatul racit si da prajitura la cuptor pentu 40 de minute.
Scoate prajitura din cuptor dupa cele 40 de minute si desprinde-o usor cu varful unui cutit ascutit de peretii formei de tort. Las-o sa se raceasca bine inainte de a o da la frigider, unde o vei lasa macar pentru 4-5 ore (sau cel mai bine intrega noapte).
Scoate-o din forma de tort abia dupa ce a stat suficient in frigider.
Orneaz-o cu felii si coaja rasa de lime.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu