Slovacilor le place carnea de rață.
Cand vine toamna, friptura de rață și cea de gâscă apar negresit in meniurile restaurantelor traditionale din Bratislava si imprejurimi. Carnea este destul de grasa si greu de digerat, dar o data pe an putem incerca un asemenea festin.
Daca insa vreau sa gatesc acasa pulpe de rață, folosesc o reteta simpla, in care cuptorul face toata treaba. Eu trebuie doar sa ma inarmez cu rabdare. Dureaza vreo doua ore.
Ingrediente
- 2 pulpe de rață
- 4 morcovi
- zeama de la 1/2 de lamaie
- 1 ceasca de apa
- 4 catei de usturoi
- 1 ceapa
- 1 lingura de frunze de rozmarin proaspat
- 1lingurita de cimbru proaspat sau uscat
- cateva frunze de chives sau ceapa verde
- sare, piper
Mod de preparare
Cresteaza usor pielea de pe pulpe, din loc in loc, cu un cutit foarte ascutit, fara sa ajungi la carne.
Asezoneaza bine pulpele cu sare si piper.
Curata morcovii si asaza-i pe fundul tavii de copt, alaturi de ceapa taiata in sferturi si doi catei de usturoi in coaja.
Asaza deasupra morcovilor pulpele de rață, cu pielea in jos. Toarna deasupra lor zeama de lamaie si apa din ceasca. Lipeste de pulpe ceilalti catei de usturoi, taiati pe jumatate. Presara deasupra frunzele de rozmarin si cimbru.
Acopera tava cu o folie de aluminiu si da-o la cuptor, la 180 de grade.
Dupa vreo 40 de minute, scoate tava din cuptor intoarce pulpele, pune folia la loc si mai lasa inca vreo 30 de minute. Da apoi folia la o parte si mai da tava in cuptor macar vreo 40-45 de minute, pana cand pielea va deveni foarte crocanta. Nu-ti face griji, la interior carnea va ramane frageda si nu se va usca.
Iti promit ca nu o sa iti para rau ca ai asteptat doua ore.
Presara peste friptura si legume frunzele verzi de chives inainte de a servi.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu