24 aprilie 2017

Pui cu sparanghel și ghimbir

A inceput sezonul sparanghelului si oferta de sparanghel este bogata in piete si supermarket-uri.

De data aceasta iti propun o reteta simpla de pui cu sparanghel si ghimbir. Ghimbirul ii va da preparatului o aroma asiatica placuta.



Ingrediente

  • 1 bucata piept de pui
  • 8 bucati de sparanghel verde
  • 2 bucati de ceapa verde
  • o bucata de aproximativ 5 cm de ghimbir
  • 3 lingurite de amidon de porumb
  • 4-5 catei de usturoi pisati
  • 2 linguri de sos de soia
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingura de coniac
  • 2-3 linguri de ulei
  • sare
Mod de preparare

Curata ghimbirul, taie-l in doua bucati egale, apoi taie-l in bucati subtiri, pe lungime, ca niste bete de chibrit.
Rupe si indeparteaza partea lemnoasa a sparanghelului. Taie sparanghelul in bucati de 4-5 cm. La fel si ceapa verde.
Dizolva doua lingurite de amidon in 150 g de apa rece (daca ai cumva supa de legume o poti folosi cu mare succes in locul apei).

Taie pieptul de pui in fasii subtiri si nu foarte lungi. Asaza bucatile de pui intr-un castron in care adaugi apoi o jumatate din cantiatatea de usturoi, o jumatate din cantitatea de ghimbir, 1 lingurita de amidon de porumb, zaharul, sosul de soia si coniacul. Amesteca bine. Daca timpul ti-o permite poti lasa puiul la marinat macar o jumatate de ora. Daca esti insa in graba, poti trece mai departe.

Incinge 1-2 linguri de ulei intr-o tigaie. Adauga sparanghelul si ceapa verde, restul de usturoi pisat, restul de ghimbir si un praf de sare. Salta amestecul in tigaie, adauga 50 g de apa si lasa tigaia pe foc nu mai mult de 2-3 minute. Apoi rastoarna sparanghelul intr-un castron si foloseste aceeasi tigaie pentru a praji carnea.

Incinge restul de ulei in tigaie si adauga bucatile de pui marinat. Intoarce puiul pe toate partile pana cand acesta se rumeneste usor. Adauga deasupra sparanghelul, toarna apa (sau supa) in care ai dizolvat amidonul si mai lasa pe foc doar doua minute.

Serveste preparatul cu garnitura de orez fiert sau gatit la abur.

Pofta buna!

Pui cu sparanghel si ghimbir

Pui cu sparanghel si ghimbir


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu