O reteta simpla, pe care am aflat-o la cursul de gatit pe care l-am facut de curand in Thailanda.
Ingrediente
- 175 g de orez jasmine
- 75 g nuci caju
- 1/2 piept de pui
- 2 felii de ananas (poti folosi si ananas din compot) taiate in cuburi mari
- 20 ml sos de soia
- 1 lingura de zahar
- 1 lingurita de pudra de curry
- 1/2 morcov taiat in cuburi mici
- 1 ceapa mica taiata in sferturi
- 2 fire ceapa verde (doar partea verde), taiate in bucati de 2-3 cm
- doua linguri de ulei (de preferinta ulei de susan)
Mod de preparare
Fierbe sau prepara la abur orezul (conform indicatiilor de pe ambalaj).
Taie pieptul de pui in bucati subtiri. Incinge uleiul intr-un wok sau intr-o tigaie. Prajeste puiul pe toate partile cam cinci minute. Adauga apoi ceapa, morcovii, praful de curry si nucile caju si mai lasa 1 minut. Urmeaza ananasul, apoi orezul fiert. Toarna deasupra zaharul si sosul de soia, amesteca bine si mai lasa doar un minut pe foc sa se imbine gusturile. Adauga ceapa verde chiar inainte de a lua de pe foc.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu