12 aprilie 2014

Placinta cu spanac si branza feta

Placinta cu spanac si branza feta este gustarea perfecta sau poate fi chiar felul principal pentru o cina usoara.


Placinta cu spanac si branza feta


Ingrediente:
  • 450 grame de spanac congelat
  • 2 foi de aluat foietaj
  • 1 ceapa medie, taiata marunt
  • 2 linguri de ulei
  • 250 grame de branza feta
  • 150 grame de smantana pentru gatit
  • 3 oua
  • 70 grame de seminte de pin
  • 1 lingurita de nucsoara macinata
  • 100 ml iaurt
  • sare, piper
Mod de preparare:

Prajeste ceapa pana devine aurie. Separat prajeste usor semintele de pin.

Intr-un castron sparge doua oua, adauga branza feta maruntita, smantana, spanacul (dezghetat si foarte bine scurs), nucsoara, ceapa calita, semintele de pin rumenite, sare si piper dupa gust. Amesteca bine toate ingredientele.

Unge cu unt vasul in care vei coace placinta. Asaza in tava o foaie de aluat, astfel incat sa acoperi si marginile tavii. Adauga compozitia. Peste aceasta intinde cea de a doua foaie de aluat. O poti intinde intreaga, sau o poti taia in fasii de aproximativ doi centimetri latime. Amesteca un galbenus de ou cu iaurtul si unge placinta cu acest amestec inainte de a o introduce in cuptor.

Lasa placinta in cuptorul incalzit la 180 grade pana se rumeneste frumos (aproximativ 25-30 de minute).

Este la fel de buna si calda si rece.

Pofta buna!

Placinta cu spanac si branza feta


Placinta cu spanac si branza feta

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu