19 aprilie 2014

Paste aglio olio e peperoncino


Paste aglio olio e peperoncino

Pastele aglio olio e peperoncino (usturoi ulei si ardei iute) sunt clasice, usor de preparat si au mai putine calorii decat pastele gatite in orice alt mod. Eu obisnuiesc sa le comand la restaurant cand imi este foarte pofta de paste dar nu vreau sa ma simt vinovata din cauza numarului de calorii din farfurie.

In propria bucatarie sunt gata preparate in mai putin de un sfert de ora, ce poate fi mai simplu? Deoarece reteta foloseste ingrediente putine, este important ca toate acestea sa fie de cea mai buna calitate.

Paste aglio olio e peperoncino

Ingrediente:
  • 200 grame de paste (de preferinta spaghetti)
  • 2 catei de usturoi, taiati in sferturi, pe lungime
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 1-2 ardei iuti, taiati marunt
  • cateva frunze de busuioc proaspat, tocat marunt
  • 1-2 linguri patrunjel verde, tocat marunt
  • 1 lingura de parmezan (optional)
  • sare
Mod de preparare:

Pune uleiul pe foc intr-o tigaie mare si cand acesta s-a incalzit putin adauga usturoiul, ardeii iuti si sare dupa gust. Se prajesc la foc mic timp de 3-4 minute. Ai grija sa nu se arda usturoiul. Daca acesta se arde reteta este ratata si mai bine o iei de la capat. La final adauga busuiocul si patrunjelul si mai lasa 30 de secunde, amestecand. 

Separat fierbe pastele in apa cu sare, dupa instructiunile de pe ambalaj. Cand sunt gata scurge-le intr-o sita si rastoarna-le in tigaie, unde le lasi cam un minut, amestecand cu grija pentru a permite pastelor sa se acopere uniform cu uleiul aromat si cu verdeata.

Optional poti adauga o lingura de parmezan proaspat ras la servire.
Pofta buna!





Un comentariu: