19 aprilie 2014

Pui la cuptor cu boia si rozmarin

Pulpe de pui aromate, o cina perfecta pentru cei dragi.

Pui la cuptor cu boia si rozmarin

Ingrediente:
  • 8 ciocanele de pui
  • 1 lingura de frunze de rozmarin
  • 2 catei de usturoi
  • zeama de la o lamaie
  • 3 linguri boia dulce
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare, piper
Mod de preparare:

Amesteca intr-un castron uleiul de masline cu zeama de lamaie, cu boia si cu rozamarinul zdrobit in mojar impreuna cu cateii de usturoi. Adauga sare si piper dupa gust.

Trece pe rand fiecare pulpa de pui prin acest amestec, apoi introdu-le intr-o punga de plastic. Toarna deasupra lor eventualul amestec ramas. Leaga punga si amesteca bine. Lasa aproximativ 2 ore sa se intrepatrunda aromele.

Pune apoi ciocanelele intr-o tava, toarna amestecul ramas in punga deasupra si da la cuptorul incins pentru 45 de minute.

Ciocanelele le poti servi alaturi de cartofi, legume sau salata verde.

Pofta buna! 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu