10 iulie 2014

Cartofi grecesti la cuptor

Stii reclamele acelea care apar pe youtube, chiar inainte de a putea urmari videoclipul dorit? Trebuie sa le suporti timp de cinci secunde inainte de a putea da "skip ad". Ei bine, zilele trecute, cand doream doar sa vad un videoclip frantuzesc, ma trezesc cu o reteta greceasca de cartofi la cuptor! Care nu arata rau deloc! Era de fapt o reclama la creme balsamice (vezi www.papadim.com), si pentru ca intamplarea facea sa am in casa fix aceste produse iar reteta parea apetisanta, am hotarat sa o incerc. Rezultatul a fost excelent. Si, sincera sa fiu, cred ca putem prepara acesti cartofi la cuptor si fara a folosi neaparat crema balsamica, putem improviza...

Cartofi grecesti la cuptor

Ingrediente (pentru doua portii):
  • 1/2 kg cartofi
  • 6 linguri de crema balsamica de portocale
  • 6 linguri de ulei de masline
  • 1 lingura frunze de rozmarin
  • 70 grame de branza de capra
  • 3-4 rosii cherry taiate in jumatati
  • cateva frunze de oregano
  • cativa stropi de crema balsamica de rodii 
  • sare, piper
Mod de preparare:

Taie cartofii rondele subtiri. Asaza-le pe tava cuptorului pe care ai asezat in prealabil hartie de copt. Presara frunzele de rozmarin. Stropeste cartofii cu uleiul de masline, crema balsamica de portocale si asezoneaza cu sare si piper. Adauga la final 150 de grame de apa si da tava la cuptor unde va sta pana cand cartofii s-au rumenit frumos (intoarce, eventual, cartofii pe ambele parti).

Pentru aranjament foloseste un inel din inox pentru gatit. Nu ai? Nici eu, asa ca am improvizat dintr-o sticla de plastic din care am taiat un inel cilindric. Asaza inelul pe farfurie si introdu in el cartofii rumeniti intercalati cu bucati de branza. Scoate apoi inelul si completeaza cu branza, rosii cherry si frunze de oregano. Orneaza farfuria cu crema balsamica de rodii.

Pofta buna!

Cartofi grecesti la cuptor
 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu