3 iulie 2014

Placinta cu pui si ciuperci

Reteta aceasta de placinta cu pui si ciuperci este inspirata dintr-o reteta "gata in 30 de minute" a lui Jamie Oliver. Este simpla, rapida si gustoasa. A fost o perioada in care o gateam destul de des, chiar si seara, de indata ce ajungeam acasa de la birou. Eram incantata sa am o cina delcioasa gata in numai o jumatate de ora. Mi-am amintit aceasta reteta ieri si am preparat-o din nou cu drag.


Placinta cu pui si ciuperci

Ingrediente:
  • 600 grame de pui
  • 300 de grame de ciuperci champignon
  • 3-4 fire de ceapa verde
  • 200 de grame de supa de pui sau de legume
  • 1 foaie de aluat de foietaj
  • 2-3 crengute de cimbru
  • 1 lingurita nucsoara
  • 200 ml de smantana pentru gatit
  • 1 lingura cu varf de faina
  • 1 cub de unt
  • 2 linguri de ulei
  • 1 ou
  • sare, piper
Mod de preparare:

Taie pieptul de pui in fasii subtiri. Prajeste-l cateva minute pe toate partile in unt si ulei, intr-o tava dreptunghiulara cu dimensiuni apropiate de cele ale foii de foietaj. Adauga ciupercile taiate in sferturi si ceapa taiata bucati de aproximativ doi centimetri (doar partea verde). Lasa-le sa se caleasca aproximativ 3-4 minute inainte de a adauga supa de pui sau de legume, smantana amestecata cu faina, cimbrul si nucsoara. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust si lasa totul sa fiarba timp de cateva minute, pana cand sosul se ingroasa un pic.

Intinde apoi aluatul foietaj deasupra compozitiei si unge-l cu ou batut. Da tava la cuptorul incalzit la 180 de grade pentru 15 minute sau pana cand foietajul s-a rumenit frumos.

Pofta buna!


Placinta cu pui si ciuperci


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu