3 iulie 2014

Prajitura cu caise

Prajiturile cu fructe de sezon sunt racoritoare, gustoase si, fara nicio exagerare, cele mai rapide si usor de preparat prajituri. Fiind vremea caiselor am preparat azi o prajitura cu caise, dar folosesc aceeasi reteta si pentru prajiturile cu cirese sau cu visine. Prepararea propriu-zisa nu imi ia mai mult de 10 minute, dupa care las prajitura la cuptor timp de 30 de minute. Asta e tot!


Prajitura cu caise

Ingrediente (pentru o tava cu diametrul de 22 de cm)
  • 3 oua 
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri cu varf de faina
  • 1 si 1/2 linguri de ulei
  • 300-400 grame de caise
  • 1/4 lingurita de praf de copt
  • 1 pliculet de zahar vanilat 
  • cativa fulgi de migdale
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita de zahar pudra (optional, pentru servire)
Mod de preparare:

Taie caisele in jumatati, inlaturand samburii.

Separa ouale. Bate albusurile cu un praf de sare. Adauga treptat zaharul si mixeaza-le impreuna timp de 2-3 minute. Incorporeaza galbenusurile, adauga uleiul si amesteca usor. Separat amesteca faina, zaharul vanilat si praful de copt, si adauga-le treptat in compozitia de oua, amestecand cu miscari ample. Toarna compozitia in tava unsa si tapetata cu faina. Adauga deasupra caisele si fulgii de migdale.

Da prajitura la cuptorul incins la 170 - 180 de grade pentru 30 de minute sau pana cand trece testul scobitorii.

Taie prajitura dupa ce se raceste si serveste-o, eventual, usor pudrata cu zahar.

Simplu, nu-i asa?


Prajitura cu caise

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu