16 iulie 2014

Aripioare de pui cu miere si ghimbir

Pentru aceste aripioare am folosit o reteta a lui Jamie Oliver. Sunt cele mai bune aripioare de pui pe care le-am mancat vreodata si, credeti-ma, am mancat ceva aripioare de pui in viata mea...

Se prepara foarte usor, dar e nevoie de rabdare, caci trebuie sa lasi aripioarele la marinat timp de 24 de ore. Nu stiu daca le poti lasa mai putin de atat, eu nu am riscat, le-am lasat cat a zis Jamie si rezultatul a fost delicios.

Aripioare de pui cu miere si ghimbir

Ingrediente:
  • 8 aripioare de pui (aproximativ 700 grame)
  • 2 fire de ceapa verde taiate marunt
  • 2 linguri de miere
  • 1 lingura de sos de soia
  • 1/2 ardei iute, feliat
  • o bucata de ghimbir de aproximativ 1 cm, ras
  • frunze de cimbru de pe doua ramurele
Mod de preparare:

Amesteca toate ingredientele pentru marinata intr-un bol. Vei obtine un sos lipicios si extrem de gustos (eu l-as fi mancat cu lingura)

Trece fiecare aripioara prin acest sos, apoi asaza aripioarele una langa alta intr-o tava acoperita cu hartie de copt. Toarna restul de sos deasupra lor. Acopera tava cu o folie si da-o la frigider pentru 24 de ore.

In reteta originala aripioarele se frig pe gratar (timp de 15-20 de minute, intorcandu-le des, pana cand se patrund bine). Pentru ca eu nu am un gratar in apartament, am ales sa le coc in cuptor. Am scos tava din frigider, am inlaturat folia si am lasat-o in cuptorul incins la 180 de grade timp de 45 de minute.

Le poti servi cu porumb fiert, eventual si cu sos de chilli. O bunatate...


Aripioare de pui cu miere si ghimbir


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu