1 octombrie 2014

Chiftele din legume

Reteta aceasta o am de la mama. 

Mama mea gateste zi de zi, asa ca atat tata cat si eu si sora mea am fost dintotdeauna niste rasfatati. Cand eram acasa nu se intampla sa mancam acelasi fel de mancare doua zile la rand. La fel se intampla si acum cand mergem acasa. Dimineata ma trezesc in miros de clatite. Cu dulceata...

Chiftelele din legume ni le facea de obicei vara, cand era vremea dovleceilor, dar recunosc ca am ajuns sa le apreciez, la adevarata valoare, abia la maturitate. Se fac usor, rapid si sunt foarte gustoase.

Chiftele din legume

Ingrediente:
  • 2 dovlecei medii
  • 1 morcov
  • 1 ceapa medie
  • 2 catei de usturoi
  • aproximativ 10 centimetri de praz (partea verde) sau doua fire de ceapa verde
  • 1 cartof mare
  • cateva buchetele de broccoli (optional)
  • 2 oua
  • 1-2 linguri de faina
  • cateva frunze de oregano sau maghiran
  • sare, piper
  • ulei pentru prajit
Mod de preparare:

Curata dovleceii, cartofii, morcovii si ceapa si trece-le pe toate prin razatoarea mare. Scurge-le apoi cat poti de bine de apa. Adauga usturoiul tocat, prazul sau ceapa verde si bucatelele de brocolli, toate taiate marunt. Leaga compozitia cu ouale batute si adauga faina (vei folosi mai multa sau mai putina faina, functie de cat de bine ai reusit sa scurgi de apa legumele rase). Asezoneaza cu sare, piper si oregano sau maghiran.

Prajeste-le in ulei incins, aproximativ doua minute pe fiecare parte, pana devin aurii.

Scoate-le pe servetele de hartie care vor absorbi excesul de ulei.

Le poti servi simple sau cu cateva linguri de smantana. Sunt delicioase!

Pofta buna! 

Chiftele din legume

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu