Weekend-ul trecut ne-am propus sa ne bucuram de frumoasele zile de toamna si ne-am plimbat prin padurile din jurul Bratislavei. Am fost incantati de multitudinea si varietatea ciupercilor din padure. Din pacate nu ne pricepem sa recunoastem soiurile de ciuperci si sa le deosebim pe cele bune de cele otravitoare, asa ca nu am indraznit sa le culegem pentru a le gati. Insa pofta a fost atat de mare, incat la intoarcere am oprit la primul supermarket de unde am cumparat o cutie de ciuperci pleurotus, nerabdatori fiind sa le gatim.
Ingrediente:
- 400 g de ciuperci
- 150 grame de smantana pentru gatit
- 1 ceapa tocata
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri de ulei
- 1 legatura de patrunjel
- 1 lingurita de faina (optional)
- sare si piper
Curata si taie ciupercile. Fierbe-le in apa cu sare aproximativ 20 de minute. Scurge-le de apa dar pastreaza o cana din apa in care au fiert. Caleste ceapa in ulei si adauga ciupercile. Lasa-le pe foc pana cand se rumenesc. Adauga apoi cana de apa in care au fiert initial ciupercile si mai lasa-le sa fiarba pana cand apa scade. Adauga apoi smantana si usturoiul pisat si mai lasa sa fiarba aproximativ 5 minute, amestecand mereu. Asezoneaza cu sare si piper. Spre final poti adauga, optional, o lingurita de faina dizolvata in apa, in cazul in care preferi sosul mai legat. Opreste focul si adauga patrunjelul tocat.
Noi am servit ciupercile impreuna cu mamaliga si cred ca a fost o combinatie perfecta.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu