Un desert usor de preparat, delicios si foarte apetisant. Iubitori de ciocolata, v-am convins? Aveti nevoie doar de ciocolata, smantana, lapte, unt, biscuiti, putina gelatina, eventual cativa fulgi de migdale, patru pahare si putina rabdare.
Ingrediente (pentru patru pahare):
Pentru stratul crocant de biscuiti:
- 50 grame de biscuiti (digestivi)
- 25 grame de unt topit
- 100 ml de smantana pentru frisca, rece
- 100 grame de ciocolata cu lapte
- 40 de grame de lapte dulce
- 1 lingurita rasa de gelatina
- 100 ml de smantana pentru frisca, rece
- 100 grame de ciocolata alba
- 40 de grame de lapte dulce
- 1 lingurita rasa de gelatina
- 100 ml de smantana pentru frisca
- 80 grame de ciocolata neagra
- fulgi de ciocolata sau carlionti facuti din ciocolata sau fulgi de migdale sau chiar fructe proaspete de padure (dupa preferinta)
Pentru stratul crocant zdrobeste biscuitii si amesteca-i cu untul topit. Asaza compozitia pe fundul celor patru pahare, preseaz-o si da la frigider pentru 15-20 de minute.
Intre timp treci la pregatirea mousse-ului. Bate bine, de preferinta cu ajutorul unui mixer, 200 de grame de smantana pana cand obtii o frisca suficient de consistenta. Imparte frisca obtinuta in doua parti egale. Prima o vei folosi pentru mousse-ul de ciocolata cu lapte, iar cea de a doua pentru mousse-ul de ciocolata alba.
Cele doua tipuri de mousse se prepara in acelasi mod, doar tipul de ciocolata folosita difera. Prepara-le insa pe rand, pentru a lasa suficient timp primului strat de spuma sa se inchege, inainte de a il aduga pe al doilea.
Mai intai amesteca intr-un vas tabletele de ciocolata cu lapte si pune-le la bain-marie, amestecand usor, pana cand se topeste toata ciocolata. Adauga treptat frisca batuta peste ciocolata topita si incorporeaz-o usor, cu un tel, pana cand compozitia se uniformizeaza. Gelatina se lasa sa se hidrateze timp de 5-10 minute intr-o cescuta cu doua degete de apa, apoi se pune la bain-marie, amestecand usor, pana cand se dizolva complet (fara sa ajunga sa fiarba). Adauga treptat gelatina dizolvata peste spuma de ciocolata si amesteca bine.
Toarna spuma de ciocolata cu lapte in pahare, peste stratul crocant, si da iar la frigider.
Cand stratul de ciocolata cu lapte este inchegat (nu ar trebui sa dureze mai mult de o ora), poti finaliza si adauga in pahare stratul de ciocolata alba.
La fel, asteapta sa se inchege in frigider si spuma de ciocolata alba inainte de a finaliza si turna stratul de crema de cicolata amaruie. Pentru acest strat de crema amesteca intr-un vas tabletele de ciocolata neagra cu jumatate din cantitatea de smantana si pune-le la bain-marie, amestecand usor, pana cand se topeste toata ciocolata. Indeparteaza vasul de sursa de caldura, adauga restul de smantana si omogenizeaza cu o spatula.
Toarna stratul de cicolata amaruie in pahare, orneaza, dupa preferinta cu fulgi de ciocolata sau cu fulgi de migdale, sau chiar cu fructe proaspete de padure. Lasa totul la frigider cel putin inca o ora inainte de servire.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu