21 octombrie 2014

Ardei umpluti cu carne

Nu ma prea dau in vant dupa mancare traditionala, insa uneori imi este pofta de ardei umpluti. Imi place aroma pe care o lasa ardeii in carnea tocata. Stiu ca lumea ii prepara in fel si chip, mie cei mai gustosi imi par cei preparati din carne de porc (nu imi place combinatia de carne tocata de vita cu ardei) si fierti in suc de rosii.

Ardei umpluti cu carne

Ingrediente:
  • 600 g carne de porc, tocata, slaba
  • 6 ardei grasi mari
  • 1-2 rosii
  • 70 g orez
  • 300 ml suc de rosii
  • 1 ceapa maricica, tocata
  • 1 legatura de marar
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 2-3 frunze de dafin
  • 2 linguri de faina
  • 2 linguri de ulei 
  • iaurt sau smantana (dupa gust) si cateva fire de patrunjel pentru servire
  • sare, piper
Mod de preparare:

Spala bine ardeii, scoate-le cotoarele si curata-i de seminte.

Caleste ceapa in doua linguri de ulei. Amesteca apoi carnea cu ceapa calita, mararul taiat marunt, orezul si boiaua de ardei. Adauga sare si piper dupa gust si aproximativ 120 ml de apa (chiar mai multa in cazul in care carnea e foarte slaba, altfel orezul nu va fierbe bine). 

Umple ardeii cu compozitia de carne si acopera-i cu capacele facute din bucati taiate de rosii, asaza-i intr-o cratita potrivita si toarna deasupra suc de rosii si apa fiarta in proportie egala, pana la nivelul superior al ardeilor. Adauga in sos frunzele de dafin.

Lasa ardeii sa fiarba acoperiti, la foc mediu spre mic aproximativ 50-60 de minute. Daca este nevoie, poti sa intorci ardeii, pentru a te asigura ca se fierb uniform. Cand ardeii sunt gata, ingroasa sosul cu putina faina dizolvata in cateva linguri de apa.

Serveste ardeii cu iaurt sau smantana si cu patrunjel proaspat.

Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu