Dupa succesul cinei cu risotto cu ciuperci din urma cu cateva saptamani, zilele trecute a venit vremea sa incerc un risotto cu sparanghel.
Cina a fost si de aceasta data gata in jumatate de ora si a fost delicioasa.
Ingrediente (pentru doua portii):
- 200 de grame de orez (eu am folosit orez Scotti, cu timp de fierbere de 14-15 minute)
- 200 de grame de sparanghel verde
- 1 ceapa medie tocata marunt
- 2 catei de usturoi taiati marunt sau striviti
- 3 linguri de unt
- 2 linguri de ulei de masline
- 100-150 ml de vin alb
- 50 de grame de parmezan ras
- cateva frunze de menta, dupa gust (eu am folosit cam 8-10)
- cateva frunze de patrunjel, pentru ornat
- sare, piper
Foloseste o cratita cu fundul cat mai gros, pentru a fi sigura ca orezul nu se lipeste. Topeste o lingura de unt in cratita, adauga uleiul de masline, ceapa si usturoiul. Lasa-le la foc mic pana cand se inmoaie. Adauga apoi orezul si amesteca, timp de un minut - doua. Toarna vinul alb si da focul mai mare. Cand vinul a fost absorbit de orez adauga apa fierbinte (poti folosi supa in loc de apa, daca ai). Pe masura ce apa/supa se evapora sau este absorbita de orez continua sa adaugi apa/supa, intotdeauna fierbinte, amestecand mereu. Adauga sare, dupa gust, pe masura ce fierbe. Lasa pe foc pana cand orezul este fiert (conform instructiunilor de pe pachet).
In timp ce fierbe orezul, curata sparanghelul (indepartand partea lemnoasa, exact de la punctul in care se rupe in mod natural sparanghelul cand il indoi). Fierbe separat sparanghelul in apa cu sare, timp de patru minute.
Cu un minut inainte de a lua orezul de pe foc adauga sparanghelul fiert si taiat bucati mai mici de cinci centimetri, jumatate din cantitatea de parmezan, frunzele de menta taiate marunt si piper proaspat macinat si amesteca bine.
Dupa ce ai luat cratita de pe foc adauga untul ramas, amesteca bine, si lasa cratita acoperita timp de doua minute.
Serveste risotto-ul cald, bine garnisit cu parmezan ras, ornat cu patrunjel.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu