Coastele de porc ma tenteaza adesea cand le vad in meniurile restaurantelor, insa de obicei ma fac ca nu le observ si aleg ceva cu mai putine calorii. Iar in putinele dati cand totusi le-am ales, le-am savurat in mod sigur, apoi m-am simtit vinovata. Ei bine, saptamana trecuta am fost insa atat de rebela incat am gatit coaste de porc acasa. La cuptor. Stiu, ideal e sa le faci pe gratar, dar de unde gratar in apartamentul meu?
Prepararea propriu-zisa nu mi-a luat mai mult de 10 minute, insa le-am lasat la marinat cateva ore, apoi cam o ora si jumatate la cuptor.
Ingrediente:
- 1 kg de coaste de porc
- 3 linguri de miere
- 2 linguri de mustar
- 2 linguri de pasta de rosii
- 1 lingurita de boia
- 3 catei de usturoi zdrobiti
- 3 linguri de ulei de masline
- 1 lingurita de frunze de cimbru
- 1 lingurita de frunze de rozmarin taiate
- sare si piper
Amesteca toate ingredientele intr-un bol pana cand obtii o pasta. Taie coastele in cateva bucati si unge bine fiecare bucata cu pasta preparata. Lasa carnea in bol, acopera bolul cu folie alimentara si introdu-l in frigider pentru cel putin o ora sau doua.
Inainte de a scoate carnea din frigider incinge cuptorul la 180 de grade si pregateste o tava. Pune coastele in tava, toarna deasupra toata marinata ramasa in bol si adauga 4 linguri de apa. Acopera tava cu folie de aluminiu si da-o la cuptor pentru 45 de minute. Scoate apoi folia si mai lasa tava in cuptor inca 45 de minute. Spre final poti sa cresti un pic temperatura, sau poti porni grilul cuptorului, ca sa lasi coastele sa se rumeneasca. Daca ai insa un cuptor cu gaz, si nu unul electric, ai toate sansele sa obtii un rezultat mai bun.
Se spune ca aceste coaste trebuie servite cu cartofi. Eu cred totusi ca este prea mult, o salata verde este mult mai potrivita.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu