Reteta aceasta este inspirata dintr-o reteta a lui Jamie Oliver de cartofi, morcovi si pastarnac crocanti si aurii, rumeniti in cuptor.
Mie imi place in mod deosebit pastarnacul, iar prezenta sa in acest amestec de legume face cu adevarat diferenta. Voi prezenta cantitatile din reteta originala, eu insa prefer sa pun mai mult pastarnac, fiind favoritul meu.
Ingrediente (pentru 6 portii):
- 1.2 kg de cartofi
- 6 morcovi
- 6 radacini de pastarnac
- 10 catei de usturoi
- 3 crengute de rozmarin
- 6 linguri de ulei de masline
- 60 g de unt (optional)
- sare, piper
Curata legumele si taie-le in bucati (morcovii si pastarnacul ii vei taia pe lungime, in sferturi). Intr-o oala pune la fiert apa cu o lingura de sare. Adauga cartofii si morcovii cand apa ajunge sa fiarba. Adu iar la punctul de fierbere si lasa legumele sa fiarba timp de 5 minute. Adauga apoi si pastarnacul si mai lasa 4 minute din momentul in care apa a inceput sa fiarba din nou.
Intre timp striveste cateii de usturoi, fara insa a-i decoji, curata frunzele de rozmarin si taie untul in cuburi mici.
Pregateste o tava in care torni uleiul si asezi usturoiul si frunzele de rozmarin. Tava trebuie sa fie suficient de mare, astfel incat legumele sa se poata aseza intr-un singur strat si rumeni uniform in cuptor, fara a se inmuia mai mult decat trebuie.
Strecoara de apa legumele si adauga-le in tava cat timp sunt inca fierbinti. Adauga cuburile de unt, un praf generos de sare si piper si misca tava astfel incat untul sa se topeasca si legumele sa se imbrace uniform in arome.
Da tava la cuptorul preincalzit la 200 grade C si las-o aproximativ 1 ora sau pana cand legumele sunt rumenite. Eventual, la jumatatea timpului, poti intoarce legumele cu foarte mare grija.
Cand legumele sunt gata le scoti din cuptor, le lasi doar putin la racit si le servesti.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu