29 mai 2015

Piept de curcan cu ciuperci

Pieptul de curcan poate parea fad, insa gatit in combinatie cu branza capata o savoare speciala.
Prima reteta de piept de curcan gratinat pe care am incercat-o a fost cea cu ciuperci si cas afumat. Un deliciu.


Piept de curcan cu ciuperci
  
Ingrediente (pentru 2 portii):
  • 400 g de piept de curcan
  • 250 g de ciuperci champignon
  • 4 linguri de unt
  • 60 g de cas afumat (se poate inlocui cu 4 linguri de parmezan ras)
  • 100 g de vin alb
  • sare si piper
Mod de preparare

Curata ciupercile si taie-le felii. Prajeste-le aproximativ 6-8 minute in doua linguri de unt. Adauga sare dupa gust. 

Taie pieptul de curcan in 4 felii subtiri. Asezoneaza-le cu sare si piper si frige-le pe ambele parti in doua linguri de unt.

Asaza bucatile de piept fripte intr-un vas termorezistent, pune deasupra lor feliile de ciuperci prajite, toarna peste ele sosurile ramase in tigaia in care ai fript carnea si asaza deasupra fiecarei bucati cate o felie de cas afumat (sau o lingura de parmezan ras). Toarna in vas vinul alb. Baga vasul la cuptorul preincalzit la 200 C pentru apoximativ 15-20 minute.

Serveste cu garnitura de legume sau cu salata. 

Pofta buna!

Piept de curcan cu ciuperci

Piept de curcan cu ciuperci

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu