Pieptul de curcan poate parea fad, insa gatit in combinatie cu branza capata o savoare speciala.
Prima reteta de piept de curcan gratinat pe care am incercat-o a fost cea cu ciuperci si cas afumat. Un deliciu.
- 400 g de piept de curcan
- 250 g de ciuperci champignon
- 4 linguri de unt
- 60 g de cas afumat (se poate inlocui cu 4 linguri de parmezan ras)
- 100 g de vin alb
- sare si piper
Curata ciupercile si taie-le felii. Prajeste-le aproximativ 6-8 minute in doua linguri de unt. Adauga sare dupa gust.
Taie pieptul de curcan in 4 felii subtiri. Asezoneaza-le cu sare si piper si frige-le pe ambele parti in doua linguri de unt.
Asaza bucatile de piept fripte intr-un vas termorezistent, pune deasupra lor feliile de ciuperci prajite, toarna peste ele sosurile ramase in tigaia in care ai fript carnea si asaza deasupra fiecarei bucati cate o felie de cas afumat (sau o lingura de parmezan ras). Toarna in vas vinul alb. Baga vasul la cuptorul preincalzit la 200 C pentru apoximativ 15-20 minute.
Serveste cu garnitura de legume sau cu salata.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu