4 iunie 2015

Salata de mar verde cu ton

Am gasit reteta aceasta pe site-ul dragii mele prietene, Mayuree, http://www.saveursthaiesetdailleurs.com. Intrucat iubesc mancarea tailandeza, mi-am propus sa incerc cat mai multe dintre retetele ei. Salata aceasta este pe cat de rapida pe atat de gustoasa si are o minunata aroma de vacanta in Asia. Este perfecta pentru un pranz usor de vara, cu putine calorii si dor de vacanta.

Salata mar verde cu ton
 
Ingrediente:
  • 1 mar verde
  • 1 conserva de ton in ulei
  • 2-3 esalote (sau 1 ceapa maricica) tocate marunt
  • 2-3 bucati de lemongrass (partea alba) taiate in rondele mici 
  • 1 frunza kaffir lime, taiata in fasii foarte subtiri
  • 2 linguri de sos de peste
  • suc de la 1/2 lamaie (sau dupa gust)
  • 1 lingurita de pasta de chilli
  • cateva frunze de busuioc asiatic sau menta
  • piper proaspat
Mod de preparare:
 
Taie marul in bucati subtiri si lungi (la fel cum tai cartofii pai). Intr-un bol amesteca tonul, bine scurs de uleiul din coserva, cu bucatile de mar si cu restul ingredientelor.

Serveste salata ornata cu frunze de busuioc sau menta.

Pofta buna!

Salata mar verde cu ton

Salata mar verde cu ton

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu