18 iunie 2015

Salata vietnameza cu pui si varza

Mi-e dor de Asia, de gusturile si de aromele asiatice. Cu atat mai mult cu cat este deja luna iunie si stiu ca vara aceasta nu voi ajunge in Asia. Incerc insa sa recreez in bucatarie amintiri din vacantele trecute. Asa imi mai alin dorul si cu aceasta salata.


Salata vietnameza cu pui si varza

Ingrediente:

  • 1 piept de pui (aproximativ 200 g) fiert si apoi taiat in fasii subtiri
  • jumatate dintr-o varza mica (aproximativ 350 g) feliata in fasii
  • 1 morcov dat prin razatoarea mare sau taiat fasii subtiri
  • o mana de frunze proaspete de menta
  • 1 ceapa mica tocata marunt
  • 2-3 linguri de alune prajite tocate
  • optional 150 g de creveti decorticati fripti cateva minute intr-o tigaie
  • o mana generoasa de frunze de busuioc asiatic sau frunze de coriandru
Pentru dressing:
  • 1 ardei iute tocat (fara seminte), sau dupa gust
  • 2 catei de usturoi tocati
  • 1 lingura de zahar
  • 1/2 lingura de otet de orez
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 2 linguri de sos de peste
  • 2 linguri de ulei
  • 1 varf de lingurita de piper negru proaspat 
Mod de preparare

Amesteca intr-un bol mare puiul maruntit cu varza, morcovul, frunzele de menta, crevetii si ceapa.
Amesteca separat ingredientele pentru dressing, pana cand zaharul este dizolvat. Toarna dressing-ul peste salata si amesteca bine.
Inainte de servire adauga deasupra alunele tocate si decoreza cu frunzele de busuioc asiatic sau coriandru.

Pofta buna!

Salata vietnameza cu pui si varza

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu