Cea de a doua reteta a lui Mayuree pe care o incerc este cea de fried noodles. De foarte multe ori, in restaurante asiatice, pierduta intre prea multe arome si tentatii, ajung sa aleg fried noodles. Acum am invatat sa ii prepar acasa si nu este deloc complicat. Ce-ar fi sa incerci si tu?
Ingrediente (pentru 3-4 portii):
- 100 g de glass noodles (Chinese vermicelli). Sunt taitei din faina de fasole mung, pe care ii gasesti in supermarket sau in magazine cu produse asiatice. Poti folosi si noodles din faina de orez, daca ii preferi pe acestia.
- 250 g de creveti decorticati sau carne de pui taiata in fasii subtiri.
- 150 g de varza proaspata, taiata fasii
- 1 tija de telina taiata rondele
- 1/2 de ardei gras rosu si 1/2 de ardei gras galben, taiati felii
- 1 morcov taiat in bucati lungi si subtiri
- 250 g de ciuperci (eu am folosit ciuperci pleurotus) taiate felii
- 1-2 linguri de sos de soia (sau dupa gust)
- 1 lingura de sos de peste (sau dupa gust)
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri de ulei
Acopera taiteii cu apa fiarta. Se vor inmuia imediat. Scurge-i de apa si lasa-i sa se ususce.
Intr-un wok sau o tigaie incinge uleiul impreuna cu usturoiul zdrobit si lasa-l sa isi dezvolte aroma, fara sa il arzi. Adauga crevetii sau carnea de pui, asezoneaza cu sos de soia si sos de peste si lasa-i cateva minute sa se gateasca bine pe toate partile. Daca folosesti pui, lasa puiul sa se gateasca in continuare impreuna cu legumele, insa in cazul in care ai ales creveti ai grija ca vor fi gata foarte repede. Recomandarea este ca, odata gatiti, sa ii dai deoparte pe o farfurie inainte de a adauga legumele.
Adauga varza, morcovul, telina si ciupercile si lasa-le sa se gateasca aproximativ 5-7 minute (nu le lasa sa se inmoaie). Adauga apoi ardeii, mai lasa-i un minut apoi adauga taiteii bine scursi de apa si crevetii gatiti (in cazul in care prepari noodles cu creveti). Amesteca cu grija, eventual asezoneaza cu sosuri de soia si peste dupa gust.
Serveste imediat.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu