1 mai 2014

Paste cu creveti si sos de rosii

O reteta simpla, gata in 20 de minute, pentru o cina de vara in doi. Gustul mediteranean care iti va aminti de vacanta.


Paste cu creveti si sos de rosii

Ingrediente:
  • 250 grame de paste (eu am ales bucatini)
  • 15-20 de creveti
  • 1 ceapa mica, tocata
  • 2 catei de usturoi, taiati in sferturi, pe lungime
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 5 rosii
  • cateva frunze de busuioc proaspat, tocat marunt
  • 2 linguri patrunjel verde, tocat marunt
  • 1 lingura de parmezan 
  • sare, piper
Mod de preparare:

Cresteaza un x mic la baza rosiilor si aunca-le intr-o oala cu apa care clocoteste. Lasa-le un minut. Cand le vei scoate le vei curata foarte usor de coaja, incepand de la baza. Toaca-le marunt pentru sos, indepartand cotoarele.  

Caleste usor ceapa si usturoiul. Adauga crevetii si lasa-i 1-2 minute pe fiecare parte. Adauga rosiile tocate, busuiocul tocat, sare si piper dupa gust si lasa sa fiarba 7-8 minute. La final adauga patrunjelul tocat.

Separat fierbe pastele in apa cu sare, dupa instructiunile de pe ambalaj. Cand sunt gata scurge-le intr-o sita.

Asaza pastele pe farfurii, adauga deasupra sosul si o lingura de parmezan. Orneaza cu frunze de patrunjel.

Serviti cu un pahar de vin alb, rece.

Pofta buna!





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu