O reteta simpla, gata in 20 de minute, pentru o cina de vara in doi. Gustul mediteranean care iti va aminti de vacanta.
Ingrediente:
- 250 grame de paste (eu am ales bucatini)
- 15-20 de creveti
- 1 ceapa mica, tocata
- 2 catei de usturoi, taiati in sferturi, pe lungime
- 2 linguri de ulei de masline
- 5 rosii
- cateva frunze de busuioc proaspat, tocat marunt
- 2 linguri patrunjel verde, tocat marunt
- 1 lingura de parmezan
- sare, piper
Cresteaza un x mic la baza rosiilor si aunca-le intr-o oala cu apa care clocoteste. Lasa-le un minut. Cand le vei scoate le vei curata foarte usor de coaja, incepand de la baza. Toaca-le marunt pentru sos, indepartand cotoarele.
Caleste usor ceapa si usturoiul. Adauga crevetii si lasa-i 1-2 minute pe fiecare parte. Adauga rosiile tocate, busuiocul tocat, sare si piper dupa gust si lasa sa fiarba 7-8 minute. La final adauga patrunjelul tocat.
Separat fierbe pastele in apa cu sare, dupa instructiunile de pe ambalaj. Cand sunt gata scurge-le intr-o sita.
Asaza pastele pe farfurii, adauga deasupra sosul si o lingura de parmezan. Orneaza cu frunze de patrunjel.
Serviti cu un pahar de vin alb, rece.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu