22 mai 2014

Supa crema de ciuperci

Supele, in special supele crema de legume, sunt printre preparatele mele preferate. Supa crema de ciuperci nu este probabil cea mai ispititoare la prima vedere (supele din legume verzi sunt, zic eu, cele mai apetisante) insa daca o gusti nu te mai poti opri. Iata cum o prepar eu:


Ingrediente:
  • 800 grame de ciuperci curatate
  • 1 telina mica
  • 1 ceapa tocata
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 2 catei de usturoi taiati marunt
  • 1 mana de cimbru proaspat
  • 1 mana de patrunjel
  • 1 litru supa de pui sau de legume
  • 150 ml smantana pentru gatit
  • sare, piper
Mod de preparare:

Incinge uleiul intr-o cratita si caleste pentru doua minute ceapa si usturoiul. Adauga apoi ciupercile taiate felii, telina taiata in bucati cat mai mici si cimbrul, si lasa-le sa se gateasca, amestecand din cand in cand, timp de 20 de minute. Pune deoparte 4 linguri de ciuperci. Peste restul de legume toarna supa de pui sau de legume, sare si piper dupa gust. Lasa-le sa fiarba pentru inca 20 de minute.

Strecoara legumele, pastrand supa in care au fiert, si paseaza-le cu ajutorul unui blender. Toarna apoi supa inapoi peste legume, adauga smantana si amesteca bine.

Adauga in farfuriile in care servesti ciupercile ramase nepasate, patrunjelul tocat si cativa stropi de ulei de masline.

Poti servi supa cu crutoane de paine.

Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu