6 mai 2014

Tarta cu pui, ciuperci si broccoli

Tarta cu pui, ciuperci si broccoli este la fel de buna fie ca o servesti ca aperitiv sau ca o cina usoara. Noi am servit-o la cina de aseara si a fost cu adevarat gustoasa.

Tarta cu pui, ciuperci si broccoli

Ingrediente:

Pentru aluat:
  • 250 grame de faina
  • 125 grame de unt
  • 1 galbenus de ou
  • sare
Pentru compozitie:
  • un piept mare de pui
  • 300 de grame de ciuperci champignon
  • 200 de grame de broccoli
  • o ceapa medie
  • 2 linguri de ulei
  • 200 ml de smantana pentru gatit
  • 3 oua
  • 80-100 de grame de cascaval
  • sare, piper
Mod de preparare:

Incalzeste cuptorul la 180-200 de grade.

Pentru aluat amesteca faina cu un praf de sare si untul taiat cubulete, la temperatura camerei. Adauga galbenusul de ou. Framanta pana cand obtii un aluat care nu se mai lipeste de maini. Infasoara-l in folie de plastic si da-l la frigider pentru aproximativ o ora, timp in care prepari compozitia.

Pentru compozitie fierbe pieptul de pui cu putina sare si taie-l in cubulete mici. Separat fierbe bucatile de broccoli, in cazul in care folosesti broccoli proaspat. Daca folosesti broccoli congelat este de ajuns sa il decongelezi si sa il tai in bucati suficient de mici. Toaca ceapa si prajeste-o in ulei pana cand devine aurie. Adauga ciupercile taiate marunt si lasa-le pe foc pana cand scade toata apa pe care au lasat-o. Adauga apoi pieptul de pui si bucatile de broccoli, asezoneaza cu sare si piper si mai lasa pe foc cam 2-3 minute, apoi lasa-le sa se racoreasca cateva minute.

Tapeteaza tava pe care o vei folosi pentru copt cu unt si faina. Scoate aluatul din frigider si intinde din el o foaie cu care vei acoperi tava. Eu am folosit urmatorul truc pentru a obtine o foaie de aluat uniforma care sa nu se rupa cand o pun in tava: am intins foaia de aluat cu un sucitor pe o folie de plastic suficient de mare, pe care am rasurnat-o apoi in tava, acoperind-o perfect. 

Bate ouale impreuna cu smantana si un praf de sare cu ajutorul unui tel si incorporeaza-le apoi in compozitia de ciuperci si pui. Toarna compozitia astfel obtinuta cat mai uniform peste aluatul din tava. Adauga cascavalul ras.

Da la cuptor pentru aproximativ 50 de minute sau pana se rumeneste frumos. 

Lasa tarta sa se raceasca putin dupa ce ai scos-o din cuptor, inainte sa o tai.

Pofta buna! 

Tarta cu pui, ciuperci si broccoli

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu