Saptamana trecuta mi-am
completat mini-gradina din bucatarie cu un ghiveci de salvie. Cum nu stiam mare
lucru despre aceasta planta, am fost nerabdatoare sa caut pe internet ce
mancare as putea aromatiza cu ea. Am ramas surprinsa de numarul mare de rezultate
gasite cu reteta de pui in lapte cu salvie a lui Jamie Olivier. Toate
articolele contineau numai superlative la adresa acestei retete, asa ca m-am
decis sa o incerc pe loc. Intamplarea facea sa am si un pui de tara
in frigider, asa ca m-am pus de indata pe bucatarit. Rezultatul a fost
spectaculos, puiul acesta are un gust divin.
Ingrediente:
- 1 pui intreg, de cea mai buna calitate
- 500 ml de lapte
- 1 mana generoasa de frunze de salvie proaspete
- coaja de la doua lamai
- 1 baton de scortisoara
- 3 linguri de ulei de masline
- 50 grame de unt
- 10 catei de usturoi necuratati
- sare, piper
Mod de preparare:
Spala bine puiul si apoi sterge-l cu servetele de hartie. Unge bine cu unt tot puiul si asezoneaza-l cu sare si piper.
Preincalzeste cuptorul la 190 grade.
Incinge uleiul intr-o cratita suficient de mare ca sa cuprinda intregul pui, adauga eventualul unt ramas dupa ungere, si prajeste bine puiul pe toate partile (mie mi-a luat cam 15 minute sa il prajesc). Cand puiul este bine prajit arunca grasimea arsa, fara insa a curata cratita (lasa bucatile lipite pe fund, acestea vor contribui la reusita retetei) si pune puiul inapoi cu pieptul in jos. Adauga toate celelalte ingrediente si da la cuptor pentru o ora si jumatate, stropind din cand in cand puiul cu sosul din cratita. Eu am lasat prima ora cratita acoperita cu un capac, iar in ultima jumatate de ora am dat capacul la o parte.
Nu iti mai povestesc despre cum miroase in bucatarie pe toata perioada cat puiul sta la cuptor...
Scoate puiul rumenit din cratita si dupa ce se raceste putin taie-l bucati. Serveste-l acoperit cu sos din belsug si cu garnitura de spanac sau legume.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu