22 septembrie 2014

Supa crema de morcovi cu ghimbir

Imi plac mult morcovii si imi place mult ghimbirul. Iar combinatia lor este atat de apetisanta, incat nu am rezistat sa nu incerc sa gatesc aceasta supa, de indata ce am aflat de ea.

Supa crema de morcovi cu ghimbir

Ingrediente:
  • 4-5 morcovi taiati felii
  • 2 cartofi mici
  • 3 cm dintr-o radacina de ghimbir
  • 1 ceapa tocata
  • 2 linguri de ulei
  • 1 litru supa de pui sau de legume
  • 100 ml smantana pentru gatit
  • sare, piper 
Mod de preparare:

Incinge uleiul intr-o cratita si caleste pentru doua minute ceapa. Adauga morcovii taiati si lasa-i sa se caleasca 2-3 minute. Toarna apoi supa de pui sau legume si, cand aceasta fierbe, adauga cartofii taiati in cuburi mici pentru a fierbe cat mai repede. Rade radacina de ghimbir prin razatoarea mica si adaug-o la supa. Lasa pe foc pana cand toate legumele sunt bine fierte.

Strecoara legumele, pastrand supa in care au fiert si paseaza-le impreuna cu ajutorul unui blender. Toarna apoi supa inapoi peste legume, adauga smantana si amesteca bine. 

Serveste cu crutoane de paine.

Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu