22 septembrie 2014

Prajitura cu banane

Prajitura cu banane este o prajitura clasica. Ea este atat de aromata, incat daca nu as fi preparat-o chiar eu, ci as fi cumparat-o de la o cofetarie, as fi fost convinsa ca au folosit ceva esente nu tocmai naturale!


Prajitura cu banane


Ingrediente (pentru o prajitura cu diametrul de 18 cm): 

Pentru blat:
  • 120 de grame de unt moale
  • 1/2 cana de zahar pudra (am folosit o cana de 200 de ml)
  • 2 oua
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
  • 4 banane foarte bine coapte, pisate (piseaza-le chiar inainte de a le adauga in prajitura, pentru a nu le lasa sa se oxideze)
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 1/2 cana de lapte 
  • 2 cani de faina
Pentru glazura:
  • 120 de grame de unt moale
  • 3/4 cana de zahar pudra
  • 1 lingura de zeama de lamaie
  • 60 de grame de fructe uscate
Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 180 de grade C. 

Pentu blat amesteca untul cu zaharul pudra pana cand obtii o pasta cremoasa. Bate usor ouale si apoi adauga-le gradual, amestecand continuu cu mixerul, in crema obtinuta din unt si zahar. Adauga esenta de vanilie si bananele pisate. Amesteca pana cand compozitia se omogenizeaza. In amestecul preparat toarna alternativ faina cernuta si laptele in care ai dizolvat bicarbonatul de sodiu. Amesteca folosind o lingura de metal. Cand compozitia este omogena toarn-o intr-o forma de tort cu pereti detasabili pe fundul careia ai asezat hartie de copt si ai carei pereti i-ai tapetat cu putin unt. 
Da blatul la cuptor pentru o ora sau pana cand trece testul scobitorii.

Pentru glazura amesteca bine untul cu zaharul pudra si zeama de lamaie cu ajutorul unui mixer. Intinde glazura pe blat doar dupa ce blatul s-a racit complet.

Orneaza cu mix de fructe uscate.

Pofta buna!

Prajitura cu banane
 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu