22 septembrie 2014

Risotto cu ciuperci

A gati un risotto nu este atat de dificil pe cat ti-ai putea imagina. Ba dimpotriva! Este gata in aproximativ jumatate de ora si este foarte gustos. Merita sa incerci!


Risotto cu ciuperci


Ingrediente (pentru patru portii):
  • 350 de grame de orez (eu am folosit orez Scotti, cu timp de fierbere de 14-15 minute)
  • 1 ceapa medie tocata marunt
  • 2 catei de usturoi taiati marunt sau striviti
  • 80 de grame de unt
  • 150-200 ml de vin alb
  • 100 de grame de parmezan ras
  • 250 grame de ciuperci taiate felii (eu am folosit ciuperci champignon)
  • 1 morcov ras
  • 50-60 de grame de frunze de spanac
  • sare, piper
Mod de preparare:

Foloseste o cratita cu fundul cat mai gros, pentru a fi sigura ca orezul nu se lipeste. Topeste untul in cratita si adauga ceapa si usturoiul. Lasa-le la foc mic pana cand se inmoaie. Adauga morcovul ras si peste doua minute adauga si ciupercile. Dupa inca doua minute adauga orezul si amesteca, timp de un minut - doua. Toarna vinul alb si da focul mai mare. Cand vinul a fost absorbit de orez adauga apa fierbinte. Pe masura ce apa se evapora sau este absorbita de orez continua sa adaugi apa, intotdeauna fierbinte, amestecand mereu. Adauga sare, dupa gust, pe masura ce fierbe. Lasa pe foc pana cand orezul este fiert (conform instructiunilor de pe pachet). Cu un minut inainte de a lua orezul de pe foc adauga aproximativ 70 de grame de parmezan, frunzele de spanac si piper proaspat macinat si amesteca bine.

Serveste risotto-ul cald, bine garnisit cu parmezan ras.

Pofta buna!


Risotto cu ciuperci


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu