M-am intors din vacanta cu gandul la salata delicioasa de pomelo pe care am mancat-o in Phnom Penh. Am incercat sa o reproduc la mine in bucatarie la doar cateva zile de cand m-am intors si a iesit la fel de buna ca cea de acolo. O salata cu gust de Asia.
Ingrediente:
- 1 pomelo mediu
- 1 esalota (sau 1 ceapa rosie mica) tocata marunt
- 1/2 piept de pui
- 200 de grame de creveti (de preferinta decorticati)
- 40-50 grame de alune prajite, sarate, taiate marunt
- o mana de frunze de coriandru
- cateva frunze tocate de menta proaspata
- ar fi ideal sa pui si cateva frunze de busuioc asiatic, daca gasesti
- 1/2 ardei iute, tocat marunt (sau mai mult daca poti manca iute)
- zeama de la 1 lime
- doua linguri de zahar brun
- 2 linguri de sos de peste
Frige pieptul de pui pe gratar cu putina sare, apoi taie-l in bucati foarte mici. Fierbe crevetii cateva minute in apa cu un praf de sare. Curata pomelo si marunteste-l.
Amesteca pomelo cu ceapa tocata, cu bucatile de pui, cu crevetii si cu ardeiul iute. Adauga frunzele de coriandru, menta si busuioc asiatic si alunele tocate.
Amesteca ingredientele pentru dressing, lasa sa se dizolve zaharul.
Adauga dressingul peste salata.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu