28 martie 2015

Ficatei de pui cu ghimbir

Ghimbirul imi pare ingredientul minune in bucatarie. Transforma orice mancare. Mai mult chiar, ghimbirul are aroma de vacanta asa ca imi face nu doar mancarea ci si ziua mai buna. Adauga ghimbir la banalii ficatei de pui prajiti si vei vedea diferenta.

Ficatei de pui cu ghimbir

Ingrediente:
  • 1/2 kg de ficatei de pui curatati
  • 1 bucata de ghimbir proaspat (aproximativ 5-6 cm)
  • 2 cepe tocate
  • 2-3 catei de usturoi tocati
  • 1 lingura de zahar
  • 2 linguri de ulei
  • sare
  • patrunjel si/ sau chives pentru ornat
Mod de preparare:

Taie ghimbirul in fasii lungi si subtiri (ca niste bete de chibrit) sau, mai simplu, da-l prin razatoarea mare. Caleste ceapa si usturoiul si adauga ficateii, lasandu-i sa se prajeasca uniform, pe toate partile, timp de 10 minute. Adauga sarea, zaharul si ghimbirul si mai lasa pe foc 5 minute.

Orneaza cu frunze de patrunjel sau chives.

Pofta buna!

Ficatei de pui cu ghimbir

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu