30 ianuarie 2015

Supa crema de linte

Lintea este un aliment sanatos, bogat in antioxidati, minerale si vitamine. Ingredient nelipsit in dieta veganilor, are un gust bun si este mai usor de gatit decat probabil ca iti imaginezi. 

Eu am pregatit aceasta supa crema de linte din linte rosie, dar poate fi preparata la fel de bine din linte verde sau maro.

Supa crema de linte

Ingrediente:
  • 300 g de linte
  • 2 linguri de ulei de masline
  • o ceapa mare taiata rondele
  • 3 catei de usturoi pisati
  • 2 rosii taiate cuburi sau 2 linguri de pasta de tomate
  • 1 lingurita de boia
  • 1/2 lingurita de curcuma (turmeric)
  • 1/2 lingurita de seminte de coriandru macinate
  • 1/2 lingurita de chimen macinat
  • 1 legatura de patrunjel
  • sare
Mod de preparare:

Caleste ceapa in ulei de masline timp de aproximativ 5 minute la foc mediu. Adauga apoi usturoiul si condimentele (boia, curcuma, coriandru, chimen) si sare dupa gust si amesteca bine. Adauga rosiile sau pasta de tomate si adu la fierbere. Adauga patrunjelul tocat, lintea spalata si acopera cu 1.5 l de apa (sau, eventual, supa de legume). Lasa pe foc pana cand lintea este bine fiarta (mai putin de o ora in cazul lintei rosii). Mai adauga apa la fiert in acest timp, daca este cazul si amesteca regulat.

Lasa supa sa se racoreasca un pic inainte de a o zdrobi cu blender-ul. O mai poti subtia, daca este cazul. Potriveste-o cu sare, dupa gust.

Presara un praf de boia si toarna cativa stropi de ulei de masline peste supa atunci cand o servesti. Orneaza cu frunze de patrunjel.

Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu