30 ianuarie 2015

Pui cu ierburi si portocale

M-am intors la retetele prietenei mele, Ramona, retete pe care le voi incerca una cate una. De data aceasta am incercat reteta delicioasa de pui cu ierburi si portocale, perfecta pentru o cina in doi.

Pui cu ierburi si portocale

Ingrediente:
  • 2 pulpe de pui (poti, la fel de bine, sa folosesti si piept de pui)
  • 1 lingura de ulei de masline
  • coaja rasa de la 1/2 de portocala
  • sucul de la 1 sau 2 portocale (depinde cat sunt de mari si zemoase)
  • 1 lingurita de cimbru
  • 1/2 lingurita de rozmarin tocat
  • 1 lingurita de marar tocat
  • optional oregano, busuioc sau ce alte ierburi va mai plac
  • 1 lingurita de boabe de mustar
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • sare, piper
Mod de preparare:

Amesteca intr-un bol coaja de portocala, usturoiul tocat, uleiul de masline, ierburile si boabele de mustar.

Pui cu ierburi si portocale

Asezoneaza cu sare si piper pulpele de pui, apoi taie niste buzunarase incapatoare de-a lungul lor. Umple buzunarasele facute in carnea de pui cu amestecul de mirodenii.

Asaza pulpele intr-un vas termorezistent, toarna deasupra zeama de portocale. Poti completa, eventual, cu o ceasca de apa. Acopera vasul cu o folie de aluminiul si da-l la cuptorul preincalzit la 200 grade C. Dupa 30 de minute scoate folia de aluminiu si mai lasa pulpele sa se rumeneasca timp de 20 de minute.

Serveste puiul cu o garnitura de legume.

Pui cu ierburi si portocale

Pofta buna! 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu