M-am intors la retetele prietenei mele, Ramona, retete pe care le voi incerca una cate una. De data aceasta am incercat reteta delicioasa de pui cu ierburi si portocale, perfecta pentru o cina in doi.
Ingrediente:
- 2 pulpe de pui (poti, la fel de bine, sa folosesti si piept de pui)
- 1 lingura de ulei de masline
- coaja rasa de la 1/2 de portocala
- sucul de la 1 sau 2 portocale (depinde cat sunt de mari si zemoase)
- 1 lingurita de cimbru
- 1/2 lingurita de rozmarin tocat
- 1 lingurita de marar tocat
- optional oregano, busuioc sau ce alte ierburi va mai plac
- 1 lingurita de boabe de mustar
- 2 catei de usturoi zdrobiti
- sare, piper
Amesteca intr-un bol coaja de portocala, usturoiul tocat, uleiul de masline, ierburile si boabele de mustar.
Asezoneaza cu sare si piper pulpele de pui, apoi taie niste buzunarase incapatoare de-a lungul lor. Umple buzunarasele facute in carnea de pui cu amestecul de mirodenii.
Asaza pulpele intr-un vas termorezistent, toarna deasupra zeama de portocale. Poti completa, eventual, cu o ceasca de apa. Acopera vasul cu o folie de aluminiul si da-l la cuptorul preincalzit la 200 grade C. Dupa 30 de minute scoate folia de aluminiu si mai lasa pulpele sa se rumeneasca timp de 20 de minute.
Serveste puiul cu o garnitura de legume.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu