Am incercat de curand o reteta noua de somon si am fost incantata de rezultat. Cu siguranta va deveni unul din modurile mele preferate de a gati somonul pe viitor.
Ingrediente:
Pentru prepararea somonului:
- 2 medalioane de somon (sau doua bucati file de somon, de aproximativ 200 grame fiecare)
- doua linguri de zeama de lamaie
- 1 lingura de ulei de masline
- sare, piper
- 2 linguri de pesmet
- 1 catel de usturoi
- rozmarin, menta, marar, sau orice alte ierburi aromatice va plac
- cateva boabe de coriandru
- o lingurita rasa de coaja de lamaie
- 1 cutie de iaurt de 125 g.
- 1 galbenus de ou
- 1 lingura de ulei de masline
- 1 lingura de zeama de lamaie
- o lingurita rasa de coaja de lamaie
- sare si piper (de preferinta piper alb)
Asaza bucatile de somon intr-un vas, asezoneaza-le cu sare, piper si putin rozmarin. Unge-le cu ulei de masline si toarna peste ele zeama de lamaie. Da-le la frigider pentru o ora.
Inainte de a scoate somonul din frigider pregateste crusta prin amestecarea pesmetului cu usturoiul pisat, boabele de coriandru, ierburile aromatice (tocate marunt, in cazul in care folosesti ierburi proaspete), coaja de lamaie, sare si piper. Scoate pestele din frigider si tavaleste-l prin acest amestec, presand un pic cu degetele ca sa adere mai bine la suprafata. Asaza bucatile de somon intr-o tava acoperita cu hartie de copt si da-le la cuptorul preincins la 180 de grade pentru 25-30 de minute.
Cat timp se coace pestele pregateste sosul de iaurt. Amesteca iaurtul cu galbenusul de ou, uleiul de masline si zeama de lamaie, asezoneaza cu sare si piper si amesteca-le continuu, la bain marie, pana se ingroasa un pic, dar nu foarte mult (trebuie sa fie doar putin mai gros decat smantana pentru frisca).
Serveste somonul cu garnitura de spanac sau medalioane de legume.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu