Prietena mea, Ramona, gateste excelent. De-a lungul anilor a colectionat si experimentat o multime de retete si de curand mi-a dezvaluit si mie cateva dintre retetele care s-au bucurat de cel mai mare succes in familia ei. Sunt nerabdatoare sa le incerc pe toate.
Am inceput cu puiul marocan cu masline si lamaie care mi-a parut deosebit de gustos. Iti recomand sa il incerci si tu. Se preapara foarte usor, insa dureaza cam o ora si jumatate, asigura-te ca ai la dispozitie suficient timp. Poate il gatesti in weekend.
Ingrediente:
- 6 ciocanele de pui
- 3 cepe
- 1 lingura de boia dulce
- 2-3 cm de ghimbir
- 300 g de masline (Sunt recomandate masline verzi. Eu am folosit insa masline Kalamata, preferatele noastre)
- 1 lingura de ulei
- zeama de la 1/2 de lamaie
- cateva frunze de coriandru, patrunjel sau busuioc
- sare
Incinge gratarul (sau o tigaie de teflon) si coace copanele pe toate partile timp de 10 minute (pana cand fac dungi de la gratar si se aureste usor pielea). Da-le apoi deoparte.
Taie rondele doua cepe si rade ghimbirul (prin razatoarea mica). Intr-o cratita incinge 1 lingura de ulei, adauga ceapa, boiaua, ghimbirul si putina sare. Stinge imediat cu o ceasca de apa, amesteca si lasa-le sa fiarba impreuna 2-3 minute. Adauga apoi pulpele de pui. Da focul mic, acopera cratita cu un capac si lasa sa fiarba 45 de minute. Daca scade apa, mai poti adauga. Cea de-a treia ceapa o toci marunt si o adaugi in cratita la sfarsitul celor 45 de minute. Dupa aceea mai lasi cratita pe foc, amestecand doar din cand in cand, inca 25 de minute.
Maslinele le fierbi separat, intr-o craticioara, doar un minut. Apoi le scurgi de apa in care au fiert, si le adaugi la final in cratita principala, printre pulpele de pui si mai lasi totul pe foc doar cinci minute. Dupa ce ai oprit focul adauga zeama de lamaie si verdeata.
Iti recomand sa servesti puiul cu garnitura de cous-cous. Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu