Revin la retetele Ramonei, de data aceasta cu pui cacciatore. Citesc ca s-ar traduce prin "pui vanatoresc". Se poate prepara atat din piept cat si din pulpe de pui. Eu l-am preparat din pulpe, mai precis din ciocanele. Deci iata reteta:
Ingrediente:
- 6 ciocanele de pui
- 250 grame de ciuperci
- 1 ardei gras
- 3 linguri de ulei
- 1/2 lingurita de busuioc uscat
- 1/2 lingurita de rozmarin uscat
- 1 ceapa mare
- 5 catei de usturoi
- 75 ml de vin
- 1 conserva de 400 g de rosii intregi in suc de rosii (sau, mai bine, 2-3 rosii proaspete, decojite si o ceasca de suc de rosii)
- sare, piper
- cateva fire de patrunjel
Asezoneaza bucatile de pui cu sare, piper, busuioc si rozmarin uscat. Incinge uleiul intr-o tigaie si prajeste putin pulpele de pui, pe ambele parti (pana se patrund usor). Cat timp se prajesc pulpele taie ceapa rondele, ardeiul in cubulete, usturoiul in jumatati, curata si taie felii ciupercile.
Scoate din tigaie pulpele si asaza-le intr-un vas termorezistent. In uleiul ramas in tigaie caleste 3-4 minute ceapa, ardeiul si ciupercile. Adauga apoi usturoiul, rosiile tocate si sucul de rosii, vinul, sare si piper dupa gust si lasa-le pe foc cat sa dea in clocot.
Toarna compozitia peste pulpe, in vasul termorezistent, acopera vasul cu un capac sau folie de aluminiu si da-l la cuptor, la 180 de grade, pentru 30 de minute. Dupa cele 30 de minute da la o parte folia de aluminiu si mai lasa vasul in cuptor aproximativ 15 minute, pana se rumenesc pulpele.
Orneaza cu patrunjel inainte de servire.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu